PRESLAGIVANJE KARATA

VELIKE PROMJENE NA POLJUDU Hajduk napokon dobio menadžera, a vijest dana je - Bjelanović!

    AUTOR:
    • Zdravko Reić

  • OBJAVLJENO:
  • 19.04.2016. u 15:01

foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Vijest dana s Poljuda je ustoličenje Saše Bjelanovića za šefa skautske službe Hajduka. To je od ranije najavljeno kadrovsko rješenje za u posljednje vrijeme kroničnu boljku "bijelih". Vijest o postavljanju Bjelanovića objavio je trener Hajduka Damir Burić, koji je u ovom interregnumu, dok se ne izabere predsjednik uprave pa on postavi sportskog direktora, ipak prihvatio nezahvalnu ulogu šefa struke.

Hajduk u sljedećem kolu igra protiv Lokomotive i Burić je najveći dio svog izlaganja posvetio "našem" Franku Andrijaševiću:

- Franko nije samo vrhunski strijelac već je pravi lider Lokomotive, predvodi neugodnog protivnika. Mi smo u delikatnoj situaciji, čekam nalaze liječničke službe, na koga mogu računati. Pritom moram paziti i na to da u nedjelju imamo još jednu utakmicu na Poljudu, derbi protiv Rijeke.

Hajduk je u Koprivnici izgledao jalovo, to priznaje i trener Burić. Istina, ne tako izravno nego uvijeno, kao "imali smo dosta problema protiv Belupa u napadu", ali odmah u isti čas Burić tvrdi kako su "mladi momci odigrali maksimalno dobro".

- Lokomotiva je opasna, mi smo prije prošlog našeg susreta imali sedam utakmice bez primljenog gola, sad imamo niz od pet utakmica pa bi bilo dobro da nastavimo tako dobrim igrama u obrani.

Pobjeda protiv Lokomotive sasvim bi učvrstila "bijele" na trećem mjestu, ali Burić ne želi ni čuti za takve procjene. U momčadi neće biti Julian Velazquez, koji je zaradio treći žuti karton u Koprivnici, a vraćaju se Šimić i Sušić. Trener se onako općenito osvrnuo i na derbi u Rijeci:

- To su prave utakmice, to da cijela draž prvenstva stane u jedan susret. Svi težimo da nam prvenstva budu do kraja neizvjesna, bilo kad je u pitanju borba za opstanak ili za naslov prvaka.

Ipak, Burić se nije opredijelio, nije odredio što očekuje. To je i logično, jer u Splitu navijači ne vole, zapravo nije ih briga ni za Dinamo, ni za Rijeku. A na Poljudu se nitko ne voli izjašnjavati pa eventualno doći na udar navijača. Jednostavno: "Nitko kao Hajduk iz Splita".

Izdvajamo