STOLNI TENIS

VIDEO: ČUDO OD DJETETA Harimoto ima tek 12 godina, a pobjeđuje tri puta starije od sebe!

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.02.2015. u 08:20

Donald Chin / Donald Chin

Na turnir Safor Openu u Švedskoj, priredio je svjetsku senzaciju ušavši u finale. U završnicu ne baš slabašnog turnira

U Dohi su se protekli tjedan našli najbolji igrači i igračice na planetu, ali top-tema u svijetu stolnog tenisa nije vezana uz aktualne velikane i prvake, već uz jednog koji je na putu to možda postati. Štoviše, u žarištu zanimanja je dijete od 12 godina!

Japanac Harimoto Tomokazu u lipnju će navršiti 12 godina, ali već igra seniorske turnire. Na kojima nije u statusu tek pukog natjecatelja. Mali je prvak. Tako igra, takve rezultate postiže.

Na turnir Safor Openu u Švedskoj, priredio je svjetsku senzaciju ušavši u finale. U završnicu ne baš slabašnog turnira. Uostalom, na putu do tamo Harimoto Tomokazu pobijedio je Egipćanina Omara Assara (24 godine), prvaka Afrike i 43. igrača na svijetu.

Kao potvrda da ta pobjeda nije bila puka slučajnost, trenutak kada vam se jednostavno sretno “poklope zvijezde”, pokazalo je polufinale. U njemu je dijete iz Japana pobijedilo još jedno veliko, iskusno i zvučno ime. Šveđanina Jensa Lundqvista (36 godina).

Tu se očito potrošio, toliko još energije jedno dijete nema. Samo zato je, naime, u finalu od Tomokazua bio bolji Kinez Xu Hui.

Svijet stolnog tenisa, koji je već dva desetljeća praktički predodređen samo za Azijate, ili još malo preciznije, samo za Kineze i Kineskinje, ustrajno čeka pojavu nekog igrača/igračice, koji bi mogao razbiti stolnoteniski “kineski zid”. Je li Harimoto Tomokazu taj dečko? Ne valja brzati, valja primarno pričekati da dijete odraste. Treba vidjeti i je li ovo naznaka doista nečeg velikog u budućnosti ili ipak samo čudesan bljesak u 2-3 dana. No, da je obećavajuće i nestvarno, to stoji.

Izdvajamo