SRAMOTA, A NE NAVIJAČI

VIDEO: DIVLJACI IZAZVALI OPĆI KAOS Pogledajte kako je izgledao aerodrom nakon napada Delija na Boyse!

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.11.2015. u 14:25

Screenshot: YouTube

Dva dana grčka je policija radila izuzetan posao sprečavajući veće okršaje navijača Olympiacosa, potpomognutim svojom 'braćom' Delijama s BBB-ima, kojima su leđa držali navijači Panathinaikosa. Premda je od utorka do početka utakmice između Olympiacosa i Dinama zabilježen značajan broj problema, grčka policija bila je na visini zadatka.

Huligani su, međutim, pronašli svoj put...

Kako, naime, prenosi grčka Gazzeta, u atenskoj zrakoplovnoj luci Sapa u četvrtak ujutro skupina Delija, zajedno s Grcima napala je BBB-e te je nastao kompletni metež. šake, boce i ostala artiljerija letjela je uokolo minutama prije nego je grčka policija uspjela iskontrolirati cijelu situaciju.

"Sve je počelo oko 13 sati kada se 70 Srba sukobilo s 25 Hrvata, a ukupno je ozlijeđeno 15 osoba. Jedna je osoba teško ozlijeđena u napadu nožem", piše Gazzetta koja tvrdi da su u tučnjavi osim noževa korištene i palice i lanci.

Prema posljednjim informacijama, 32 navijača su uhićena, osam ih je zaprimljeno u lokalnu bolnicu s težim i lakšim ozljedama. Indicije da je jedan hrvatski državljanin teže ranjen nakon napada nožem, nasreću su se pokazale pogrešnim. Uhićena su i tri srpska i dva grčka navijača, a iz pritvora je pušteno 11 hrvatskih navijača koji su privedeni u srijedu.

U srijedu je policija privela više od 90 osoba kako bi spriječila incidente na ulicama Atene i Pireja. Među privedenima je 50-tak Hrvata, a u pritvoru je završilo i 30-tak navijača Crvene zvezde. Prema podacima grčke policije u Atenu je doputovalo oko 150 BBB-a koje su ugostili navijači Panathinaikosa, te 300-tinjak navijača Crvene zvezde koji su doputovali u Grčku kao podrška momčadi iz Pireja. Podsjetimo kako su Dinamo i Olympiacos uz pristanak UEFA-e dogovorili da se utakmice igraju bez gostujućih navijača baš zbog straha od nereda. Utakmica igrana u Zagrebu prije dva tjedna prošla je bez incidenata.

Tagovi

Izdvajamo