KONKURENCIJA PIVARIĆU

ZAMJENA ZA IBANEZA Mamić odustao od 'kapitalca' na lijevom boku, vraća se Musa iz Lokomotive

    AUTOR:

  • OBJAVLJENO:
  • 24.12.2014. u 16:05

Tomislav Kristo / CROPIX

Musin dolazak opet znači "stop" za mladog Petra Mamića, lijevog beka Dinama II

U Dinamu već dugo tragaju za lijevim bekom, a otkad je ljetos propao dolazak Rumunja Latovlevicija nijedno se drugo ime nije ozbiljno iskristaliziralo, a jesen su na toj poziciji odigrali Josip Pivarić i Luis Ibanez. No, sad je Ibanez otišao, Modri su ostali samo na Pivariću i moraju za proljeće ipak posegnuti za alternativom. Toj je ulozi najbliži Lokomotivin kapetan Mario Musa, koji će, kako sad stvari stoje, drugi dio sezone igrati u Dinamovu dresu. Ako se nešto ne promijeni, a tu treba uvijek biti oprezan, prelasci iz Lokomotive u Dinamo i obrnuto često su se mijenjali preko noći. No, po svemu sudeći Musa će biti Dinamov.

Musa je 24-godišnjak, Dinamovo dijete, ali je u Lokomotivi već punih pet godina, prošao je na Kajzerici sve prvoligaške sezone Lokosa. Upisao je u polusezoni dva pogotka, Slavenu Belupu i Splitu, pridodao im tri asistencije. Dvije upravo protiv Modrih u prvom srazu, u onom preokretu u Kranjčevićevoj kad je Dinamo nakon 1:3 stigao do 4:3. A javnost ga najviše pamti po onom kontroverznom žutom kartonu, kad ga je u zadnjim trenucima utakmice trener Ivković glasno tjerao da “požuti” kako bi se “očistio”, ali time i propustio susret s Dinamom, što je Musa pomalo nespretno i napravio. Sad će Musa pred sobom imati šest mjeseci dokazivanja i uvjeravanja da Dinamu ne treba bolji lijevi bek, iako u Dinamu nisu definitivno odustali od želje da se na toj pziciji pojačaju nekim inozemnim “kapitalcem”.

Musin dolazak opet znači “stop” za mladog Petra Mamića, lijevog beka Dinama II, koji je prošle sezone upisao jedan nastup za prvu momčad, ali je onda vraćen u juniore, kasnije i u pogon druge momčadi i trećoj ligi. Najavio je neki dan i Marijan Vlak da su ideja i cilj Dinama II ulazak u Drugu ligu i da klub neće pretjerano narušavati aktualni kadar. Vjerojatno je i to jedan od razloga što su pri popunjavanju deficitarne pozicije posegnuli na Kajzericu.

Isto tako, Dinamo je najavio kupnju Osječana Borne Barišića i Josipa Mišića, Barišić je također lijevi bek, no na njega bi Modri ionako računali tek od ljeta. Do tada bi se za mjesto na lijevoj strani trebali “tući” Pivarić i Musa, dvojica koji su karijeru kalili u Lokomotivi. Nekad je Musa u u Lokosima bio pričuva Pivariću, sad mu je namijenjena uloga oštroga konkurenta.

Izdvajamo