PRAVE MALE ZVIJEZDE

Oni su sasvim sigurno najbolji plesači u životinjskom svijetu. Možete li pogoditi o kome se radi?

Za razliku od ljudi, ptice se rađaju sa savršenim plesnim pokretima ne moraju raditi baš ništa da svoje vještine usavrše
 Microgen Images/Sciencephoto/Profimedia

Vlasnici papagaja dobro znaju koliko su to zabavni sustanari. Osim što su pravi mali veseljaci, uglavnom su dobro raspoloženi i uvijek spremni na zbijanje šala. Oni malo vragolastiji među njima uvijek će se rado našaliti sa svojim vlasnicima, ali im nije strano niti da se dobro zafrkavaju na svoj račun.

Na ovoj snimci sve se to može vidjeti - osim što sjajno oponašaju zvukove, pokazuju odličan osjećaj za ritam i neke plesne pokrete na kojima bi im mnogi pozavidjeli. Zapravo, većina nas koja na plesnom podiju ima osjećaj kako ima ruke i noge viška, definitivno bi mnogo toga mogli naučiti od ovih ptica sa sjajnim osjećajem za ritam i nekim vrhunskim pokretima.

Na kraju krajeva, čak je i slavni Nurejev morao godinama učiti, prije nego je postao sjajan plesač. Nitko se na ovome svijetu ne rađa s tehnikom u glavi, a talent ne jamči da će netko postati uspješan plesač. No, većina papagaja ima ono što većina ljudi nema: rode se kao pravi, punokrvni plesači i to ostaju cijeli život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:46