PTICE PSOVAČICE

Papagaji prostačili pred posjetiteljima Parka divljine: ‘Nismo ih mogli zaustaviti...‘

‘Moglo bi se dogoditi i da nauče ostale papige psovati. Ako završim s 250 psovačica, stvarno ne znam što ću‘, rekao je direktor parka
Tyson, jedan od prostih papagaja
 Lincolnshire Wildlife Park

Pet papiga iz jednog parka divljih životinja sklonjeno je od javnosti nakon što su počeli psovati posjetitelje, piše BBC.

Afričke sive papige u kolovozu je posvojio Park divljine Lincolnshire u Friskneyu i zajedno ih stavio u karantenu.

Međutim, nakon što su premještene u glavne vanjske volijere, ptice su uskomešale perje svojim pomalo bezobraznim jezikom.

Sada su preseljene u udaljenije nastambe, daleko od osjetljivih ušiju.

Jess Newton rekla je da je bilo vrlo zabavno raditi s pticama kad su prvi put stigle.

Dodala je i kako se nadala da će se ptice riješiti navike psovanja kad ih smjeste u vanjske krletke. Nažalost, to nije baš išlo po planu, rekao je izvršni direktor parka Steve Nichols.

- Papige psuju kako bi izazvale reakciju, pa ako ljudi izgledaju šokirano ili se smiju, to ih samo potiče da to čine još i više, rekao je Nichols.

- S pet papiga se događalo da uvijek barem jedna psuje, posjetitelji se smiju i to se onda tako nastavljalo unedogled. Nekim posjetiteljima je to bilo smiješno, ali zbog djece koja posjećuju park vikendom, odlučili smo ih preseliti. Nadam se da će naučiti različite riječi u društvu drugih papiga - no moglo bi se dogoditi i da ove nauče ostale papige psovati. Ako završim s 250 psovačica, stvarno ne znam što ću, rekao je Nichols.

Inače, ove ptice nisu prve u tom parku koje su izazvale pomutnju.

Ranije ove godine, papiga Chico postala je hit na društvenim mrežama sa svojom verzijom Beyonceine pjesme 'If I Were a Boy'.

Papiga sada ima svoju stranicu na Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:17