HRVATSKA PJEVA

VIDEO: POGLEDAJTE EKSKLUZIVNI KONCERT Samo na Jutarnjem zajedno nastupili Marko Tolja i Ante Gelo: 'Naše su svirke uvijek vesele'

 
Marko Tolja i Ante Gelo
 Screenshot

U sklopu kampanje #ostajemdoma Jutarnji list i Ante Gelo pokrenuli su jedinstveni glazbeni online projekt “Hrvatska pjeva” u sklopu kojeg će putem web stranice Jutarnji.hr, Facebook prijenosa te HT-ova MaxTV-a i MaxTV To Go donijeti glazbu u baš svaki dom - i to ekskluzivne koncerte najpopularnijih domaćih glazbenika. Projekt će se održati zahvaljujući sponzorima Hrvatskom telekomu i Podravki.

U ponedjeljak navečer nastupili su poznati pjevač Marko Tolja i gitarist Ante Gelo.

- S velikim veseljem čekam svirku u ponedjeljak jer je moj zadnji nastup bio na Zlatnom Studiju. Baš se nekako poklopilo da nakon dodjele nagrada svi zajedno uđemo u karantenu. I eto, uskoro se ponovno družimo - rekao je Marko Tolja uoči online koncerta ‘Hrvatska pjeva’ koji je pred publikom zakazan ovog ponedjeljka u 20 sati.

Istaknuo je, Anti Gelu i njemu energije ne nedostaje, poznaju se 15-ak godina i na njihovim nastupima uvijek je veselo.

- Osim toga, on je po meni jedan od naših najboljih glazbenika, aranžera i instrumentalista, pa mogu najaviti i puno improvizacije - govori Tolja i dodaje da zamišlja opuštenu i spontanu svirku koju će nadograditi nekim svojim pričama koje su kroz godine zajedno prošli.

Vrijeme provedeno kod kuće krati zabavljajući se sa sinom Marom dok supruga radi iz improviziranog ureda iz svog doma, a poslijepodneva su rezervirana za opuštanje uz klavijature.

Klavijature

- Puno vježbam jer na koncertima sviram rijetko. Naime, imam fantastičan bend koji me prati, vrhunske znalce, a budući da je uz mene i Ivan Popeskić, inače tri puta bolji klavijaturist od mene, onda uistinu nema potrebe da sviram. Samo se katkad odvažim sjesti uz klavijature i to samo zato što je to simpatično publici na velikim koncertima - veli Marko koji je u međuvremenu napisao novu pjesmu.

- Netipično je za mene kao autora da je vedra, vesela i pozitivna. Jer, da je kojim slučajem bilo suprotno, svoju bih publiku bacio u kolektivnu depresiju - kaže smijući se Tolja i nastavlja:

- Naravno, i ovaj put mi je nit vodilja bila ljubav. Mislio sam da ću sve ovo vrijeme iskoristiti za pisanje. Ali, iskreno, nije baš inspirativno vrijeme pa sam prezadovoljan što je i jedna izašla iz mene. Mislim da imam novi ljetni singl - najavljivao je Riječanin, čiji vokal nikoga ne ostavlja ravnodušnim. A nakon online koncerta Marko planira put rodne Rijeke gdje žive njegovi roditelji.

#ostajemdoma

- Jedva čekam odlazak na Kvarner, a do tada ću se zabavljati uređivanjem okućnice. Zajedno sa šogorom sadim cvijeće, ukrasno i začinsko bilje. Eto, tako mi prolaze dani - otkriva Tolja.

A koncert koji su pokrenuli Jutarnji list i Ante Gelo dio je kampanje #ostajemdoma. Dio je to online projekta “Hrvatska pjeva”, u sklopu kojeg će putem web stranice Jutarnji.hr, Facebook prijenosa te HT-ova MaxTV-a i MaxTV GO-a donijeti glazbu u baš svaki dom. A sve uz podršku Hrvatskog Telekoma i Podravke.

Ovo je već treći koncert Ante Gele s gostima na Jutarnjem.hr u sklopu kampanje Hrvatskapjeva - prvi s Petrom Grašom možete pogledati OVDJE, a drugi sa Zoricom Kondžom OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:54