V.D. GRADONAČELNICE

‘Bandić i ja smo bili vrlo različiti. Žičara? Kada proradi, bit će besplatna za sve građane‘

Jelena Pavičić-Vukičević, kao Bandićeva zamjenica, preuzela je sve njegove obaveze, pa tako i obilazak grada koji je bio u kalendaru Bandićeve kampanje
Jelena Pavičić Vukičević
 Jutarnji List

Govorila je kako joj je ovo zadnji mandat u Uredu gradonačelnika Grada Zagreba, da se povlači i posvećuje isključivo svojoj obitelji. Nakon 20 godina uz Milana Bandića, najprije kao tajnica SDP-a Grada Zagreba, onda kao saborska zastupnica, pročelnica gradskog Ureda za školstvo, pa zamjenica gradonačelnika, pa potpredsjendica stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, a cijelo vrijeme kao jedna od najbližih Bandićevih suradnica, Jelena Pavičić Vukičević odlučila je okrenuti novu stranicu i posvetiti se mirnom životu. Intenzivno uči švedski koji je nekim članovima njene obitelji prvi, a nekima, uključujući supruga, drugi jezik.

Onda je Bandić iznenada umro. Netko je trebao preuzeti stranku i povesti je na izbore. Izbor je pao na Jelenu Pavičić Vukičević kao jedinu osobu koja je sve mogla držati na okupu, a njeni su privatni planovi pali u drugi plan.

I istraživanje koje je za N1 televiziju provela agencija MASMI pokazalo je kako većina birača upravo Pavičić Vukičević vidi kao Bandićevu nasljednicu. Prije nego je istaknula kandidaturu i krenula u kampanju, rejting stranke koju je preuzela bio je svega 4 posto.

Pavičić Vukičević namjerava to promijeniti, kroz kampanju podići vlastiti rejting, ali i stranački.

Kao Bandićeva zamjenica preuzela je sve njegove obaveze, pa tako i obilazak grada koji je bio u kalendaru Bandićeve kampanje. Raspored joj je prepun, no zamjenica gradonačelnika i kandidatkinja za prvu ženu Zagreba stala je pred kamere Jutarnjeg i otkrila dio jutarnje rutine koja podrazumijeva šetnju u Maksimiru i kupovinu na tržnici Kvatrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:49