COVID KRIZA

Beroš objavio važnu novost vezanu uz covid potvrde, komentirao je i procijepljenost u Ministarstvu zdravstva

Mi ne idemo u tom smjeru. Država će platiti njihovo liječenje, ali zašto će naš novac ići na liječenje nekoga tko se mogao zaštititi?
Vili Beroš
 Goran Mehkek/CROPIX

Ministar zdravstva Vili Beroš u izjavi za novinare uoči sjednice Vlade osvrnuo se na situaciju s procijepljenošću stanovništva.

- Kad je riječ o zdravstvenom sustavu, nakon završetka masovne kampanje, prelazimo na određeni novi pristup, a to su obavezna predavanja i edukacija za sve osobe, pa i necijepljene, u zdravstenom sustavu - rekao je Beroš, a prenosi N1.

Predavatelji će biti stručnjaci koji će predavati najnovije spoznaje, odgovarati na pitanja i riješiti nedoumice onih koji se ne žele cijepiti. Na taj način ćemo u direktnoj komunikaciji riješiti određene nedoumice. Predavanja će biti obvezna, jer se odvijaju u okviru edukacije pri zaštiti na radu, dodao je.

Prelazimo na specifičniji pristup i naravno da ćemo svim drugim sektorima sugerirati sličan pristup. Procijepljenost među zdravstvenim radnicima raste, izjavio je ministar.

Upitan koliko je zaposlenika Ministarstva zdravstva cijepljeno protiv covida, ministar je rekao da je ispod 35 posto.

“Nisam zadovoljan”, rekao je Beroš, a prenosi N1.

Ministar je izjavio i da će se ići na produžavanje covid potvrda za prve cijepljene na 10 mjeseci, umjesto dosadašnjih 6.

- Prihvaćam svoju odgovornost, ali odgovornost moraju preuzeti i oni koji se nisu cijepili, doprinose mogućem nastanku četvrtog vala i produljenju gospodarske krize - rekao je Beroš.

U Europskoj uniji već se razmišljalo da oni koji odbiju cijepljenje snose troškove liječenja. U Hrvatskoj ne idemo u tom smjeru. Država će platiti njihovo liječenje, ali zašto će naš novac ići na liječenje nekoga tko se mogao zaštititi? Ako idemo šire, onda imamo primjer pušenja. Dakle, to je jedan širi problem, ali već se nametnuo kao tema u nekim europskim državama - izjavio je Beroš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:24