DRAMA U ŠKOLI

‘Bombaš‘ iz Siska prijetio je omiljenom dječjom poslasticom: ‘Ovo je dokaz psihoze koja vlada nakon potresa‘

‘Čestitke policiji kako je promptno reagirala i riješila situaciju u Zagrebu i ovdje‘, rekao je ministar Medved
 Ronald Gorsic/Cropix

Za izgred koji je u petak izazvao rastrojeni mladi Siščanin, koji je ušao u županijske urede privremeno smještene u zgradi Strukovne škole i rekao da ima bombu, ministar Tomo Medved je rekao kako je on dokaz psihoze koja vlada nakon potresa te je pozvao sve stradalnika da zadrže stabilnost.

Nakon što je policija uhitila i odvela počinitelja, ministar hrvatskih branitelja i načelnik Stožera za uklanjanje posljedica potresa Tomo Medved, koji je došao na mjesto izgreda i čekao rasplet krize, rekao je novinarima ispred Strukovne škole kako je policija odradila svoj posao te da se osoba predala.

"Detalje će objaviti policija, koji su bili motivi ovoga i ostalo. Čestitke policiji kako je promptno reagirala i riješila situaciju u Zagrebu i ovdje", dodao je ministar Medved.

Kako je rekao, taj je slučaj dokaz psihoze koja vlada nakon razornog potresa. Pozvao je sve stradalnike da zadrže stabilnost i najavio obnovu stradalog područja i povratak života u Sisak i na Banovinu, područje koje je teško stradalo i u Domovinskom ratu i u potresu. Poručio je kako svi moraju pridonijeti stabilnosti u društvu.

U trenutku kad je upao u dio škole u kojem su smještene neke županijske službe, počinitelj je pitao za župana Ivu Žinića, koji nije bio u zgradi, nego je ubrzo došao i izvan zgrade, koja je bila evakuirana, čekao da se riješi kriza.

"Nisam bio ovdje, ali sva sreća da se ništa nije dogodilo i da je to bila lažna bomba, da je bilo kinder jaje, ono čokoladno", rekao je Žinić i dodao da je u to vrijeme bio na sastanku sa zamjenikom splitsko-dalmatinskog župana Lukom Brčićem, koji je došao zbog izgradnje nove osnovne škole u Gorama.

"Žao mi je da su djelatnici koji su ovdje radili ponovno doživjeli šok, nakon 29. prosinca, kada je našu zgradu potres teško oštetio", rekao je Žinić i dodao da je muškarac u ruci imao nešto nalik na privjesak od ključa pa je u prvom trenutku izgledalo kao izvučeni osigurač od bombe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2022 05:03