LOKALNI IZBORI

Božo Petrov u Dubrovniku predstavio kandidaturu za župana: ‘Pročistit ćemo ustajalo stanje‘

Županijom se, kaže, može upravljati kvalitetnije i transparentnije kako bi bila na korist stanovnicima i lokalnim samoupravama
Božo Petrov
 Tonci Plazibat/CROPIX

Predsjednik Mosta Božo Petrov predstavio je u utorak u Dubrovniku kandidaturu za dubrovačko-neretvanskog župana na lokalnim izborima, ističući da se županijom može upravljati kvalitetnije i transparentnije kako bi bila na korist stanovnicima i lokalnim samoupravama.

Petrov smatra kako svaki građanin mora znati kamo ide svaka njegova kuna, a poduzetnički i administrativni okvir treba orijentirati na uslugu poduzetnicima i obrtnicima, koji hrane sustav. Podsjetio je kako je dodana vrijednost od turizma u županiji veća od 54 posto.

"Kao da je vrijeme stalo vodećim ljudima županije u proteklih trideset godina. Turizam im se dogodio, a na kraju smo svi postali ovisni samo o toj grani ne vodeći računa o industrijskoj i prerađivačkoj proizvodnji. U uvjetima pandemije i bez turizma mi smo na aparatima. Netko je o tome trebao voditi računa. S obzirom da ni ova sezona neće biti bajna, apeliram na državu da posebno pomogne jugu pri raspodjeli sredstava", rekao je Petrov.

Poručio je kako će Most pročistiti ustajalo stanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednjih trideset godina te postaviti stvari pravedno.

"Oni koji rade dobro trebaju dobiti povišicu, a oni koji ne rade i koji su trošak, neka pronađu malo bolje zanimanje na privatnom tržištu, a ne da svima nama budu na grbači. Trebaju se pomučiti da konačno počnu zarađivati svoj novac", rekao je Petrov.

Istaknuo je kako biračima treba osigurati sigurnost te pravo na mogućnost glasovanja.

"Zašto uporno odbijaju uvesti elektroničko glasovanje? Možda ih je strah prevelikog odaziva, da neće izaći samo njihova vojska birača pa će im postotak biti manji i završit će u oporbi. Očekujem da daju mogućnost glasovanja, a svejedno mi je koliko će dana trajati", rekao je Petrov.

Potvrdio je da će se Most uključiti u saborsku raspravu o Prijedlogu strategije poljoprivrede do 2030. godine, ističući pritom kako je tragično da u Nacionalnoj razvojnoj strategiji RH do 2030. godine, plaćenoj 32 milijuna kuna, nema ništa konkretno.

"Ni strategije ni usmjerenja, a ima i kontradiktornih činjenica, a plaćen je 32 milijuna kuna. Vjerujem da ga je netko mogao napisati za seminarski ili diplomski rad i zbog strogoće profesora bi bio bolje napisan", izjavio je predsjednik Mosta.

Kandidat za zamjenika župana je Josip Mikuš iz Dubrovnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:56