MISLAV HERMAN

Čelni čovjek Skupštine grada Zagreba: ‘Žao mi je da je suradnja s Bandićem ovako naglo prekinuta‘

- U ovih 20 godina imao je, kao i svatko, onoga što je bio dobro, a bilo je i poteza koji nisu bili dobri, poručio je Herman
Mislav Herman
 Davor Pongracic/Cropix

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba i čelnik gradskog odbora HDZ-a Mislav Herman održao je kratku press konferenciju povodom smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića koji je noćas iznenada preminuo.

- Sa žaljenjem sam prihvatio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Koristim priliku da izrazim iskrenu sućut obitelji Bandić i svim njegovim prijateljima i suradnicima.

Surađivao sam s Bandićem i mogu reći da je ta suradnja bila dobra i žao mi je da je ovako naglo prekinuta - kratko je rekao Herman.

Upitan o tome kako će sada funkcionirati Gradska skupština u Zagrebu, Herman je rekao da neće biti nikakvih problema:

- U potrebi, to jest dijalogu sa sadašnjom dogradonačelnicom, to jest gradonačelnicom, donijet ćemo odluku o odgađanju termina sljedeće sjednice skupštine.

Upitan što je dobro, a što loše Bandić iza sebe ostavio, Herman je rekao:

- U ovih 20 godina imao je, kao i svatko, onoga što je bio dobro, a bilo je i poteza koji nisu bili dobri. O tome će se izraziti povijest, a ja bi za sada samo izrazio sućut obitelji Bandić.

Herman je dodao da bi prema neslužbenim informacija pogreb Milana Bandića mogao biti u srijedu. O kampanji za gradonačelnika Zagreba nije želio danas govoriti.

Dodao je i da se otvara knjiga žalosti u koju se kasnije i sam upisao.

image
Mislav Herman upisuje se u knjigu žalosti
Damir Krajac/Cropix
image
Mislav Herman upisuje se u knjigu žalosti
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:00