DRAMA U TRNSKOM

Četiri osobe zatražile liječničku pomoć, pogledajte snimku spašavanja snimljenu iz zraka

Četirima osobama pružena je hitna medicinska pomoć, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama
Trnsko - snimka spašavanja
 Jvp Zagreb Facebook

Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama u utorak poslijepodne poslao je priopćenje u vezi požara koji je buknuo u novozagrebačkom naselju Trnsko.

- Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba u 11,20 sati zaprimila je dojavu o razbuktalom požaru na 9. katu stambene zgrade na adresi Trnsko 20.

Požar je ugašen unutarnjom navalom i pomoću visinskih vozila, a u gašenju je sudjelovalo 11 vatrogasnih vozila i 31 vatrogasac. Tijekom intervencije spašeno je sedam osoba i više kućnih ljubimaca. Četirima osobama pružena je hitna medicinska pomoć, a stanarima oštećenih stanova ponuđen je smještaj.

Na terenu se, osim djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i DVD-a Hrašće, nalaze i djelatnici PU zagrebačke, Elektre Zagreb, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida - stoji u priopćenju.

Stanovnici koji su evakuirani iz zgrade za Jutarnji su prepričali dramatičnu situaciju koju su proživjeli.

- Netko od susjeda je trčeći po stubištu vikao da izlazimo van jer gori na gornjim katovima i da ne silazimo liftom. Prestravili smo se i taman smo tad čuli vatrogasne sirene. Vatrogasci su se vrlo brzo u košari na njihovim autoljestvama podigli i počeli gasiti s vanjske strane. Nismo znali razmjer buktinje sve dok se nismo spustili dolje pred zgradu i gledali intervenciju gašenja. Načuli smo da su neki od susjeda ostali zarobljeni na katovima iznad jer se više od dima nisu uspijevali spustiti po stepenicama niti izaći van - rekla je za Jutarnji list jedna stanarka zgrade.

I Vatrogasna postrojba Zagreb na svom službenom Facebook profilu objavila je izvadak iz baze i opisala kako to izgleda uživo u OKC-u. Snimku možete pogledati na njihovoj Facebook stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:51