MINISTAR GOSPODARSTVA

Ćorić komentirao optužbe na svoj račun pa napustio pressicu: ‘Na raspolaganju sam tijelima istrage‘

Ministar je rekao da je rješenje za VE Krš-Pađene izdala Uprava za energetiku te da na njezin rad nije utjecao

Tomislav Ćorić

 Ranko Suvar/Cropix

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić rekao je u utorak na konferenciji za medije da je projekt vjetroelektrane Krš-Pađene naslijedio 2017. godine kada je postao ministar zaštite okoliša, javlja N1 televizija.

- Rješenje Ministarstva zaštite okoliša potvrdio je Upravni sud i što se tiče predmeta, rješenje je posljednje koje je Ministarstvo izdalo, a da je imalo pravne učinke. Mišljenje Ministarstva zaštite okoliša izdano je u listopadu 2019. godine. Mišljenje je izradila Uprava za energetiku na čiji rad nisam utjecao - rekao je ministar Ćorić.

Podsjetimo, bivši Ćorićev pomoćnik Domagoj Validžić, koji je prošle godine obuhvaćen istragom koju Uskok vodi protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac zbog pogodovanja pri izgradnji vjetroelektrane Krš-Pađene, tvrdi kako mu je upravo ministar naložio da se izađe u susret investitorima Milenku Bašiću i njegovoj tvrtki C.E.M.P.

- U kontekstu predmeta (vjetroelektrane) Krš-Pađene, bit ću na raspolaganju tijelima istrage - dodao je Ćorić te dodao da će odgovoriti na sva pitanja.

Ministar je rekao da objave iskaza ili strategije obrane ne smije i neće komentirati te potom napustio konferenciju za medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:19