SNIMLJENI DRSKI LOPOVI

Dvojac usred dana iz mjenjačnice išetao s 36.000 kn: ‘Djevojka se pravila da kupuje vino...‘

Zaposlenica je otišla pomoći ženi da izabere vino dok je mladić uzimao blagajnu
 Privatna Arhiva

- Ukrali su im sve što su trebali zaraditi ove sezone, valjda će netko prepoznati te ljude koji su im to napravili - započinje nam priču mještanka koja je šokirana bezobraznom krađom koja se u cik dana dogodila u Trogiru, piše Slobodna Dalmacija.

U mjenjačnicu u centru grada, na adresi Obala bana Berislavića 5, malo nakon podneva u srijedu su ušetale dvije osobe koje su kasnije iz radnje izašle s blagajnom.

Trogir je mala sredina, svi se znaju i svi žele pomoći unesrećenim vlasnicima koji su, kako nam govore njihovi sumještani, ostali bez visokog iznosa od otprilike 36 tisuća kuna. Do popodneva je cijelim gradom počela kolati snimka s nadzorne kamere kao i isječci na kojima se vide lica počinitelja.

- Taj dečko je zamolio djelatnicu da mu zamijeni 50 eura kako bi vidio gdje čuva novac nakon čega je njegova 'pomoćnica' htjela kupiti vino. To je mjenjačnica i drink shop pa je cura koja radi otišla pomoći ženi dok je momak uzimao blagajnu. Znao je gdje je lova, stavio je ispod majice i nonšalantno išetaju - prepričavaju nam Trogirani pakleni plan dvojca koji je vlasnike unazadio za pet i pol tisuća eura.

- Objavite ih, neka svi vide čak i ako su domaći. Čoviku na štandu su rekli da su Rumunji, a zaposlenici koju su opljačkali da su Talijani. Možda ih neko pripozna jer su navodno popodne bili i u Splitu, ali ne znamo di točno - klimaju glavom zabrinuti lokalci.

Djelatnica je nakon pola sata shvatila što se dogodilo nakon čega je pozvana i policija koja je, govore nam, brzo reagirala. Ipak, za počiniteljima još uvijek tragaju.

- Danas oko 12.20 sati u Trogiru, u mjenjačnici, izvršeno kazneno djelo krađe na način da su dvije za sada nepoznate osobe ušle u spomenutu mjenjačnicu, te dok je jedna osoba odvlačila pozornost uposlenoj, druga osoba je s pulta otuđila novčani iznos u stranim apoenima u protuvrijednosti nešto višoj od 20 tisuća kuna- otkrili su nam iz policije.

Na mjestu događaja izvršen je očevid, a na okolnosti ovoga događaja provode kriminalističko istraživanje, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:30