LIVNO ZA PETRINJU

Izbornik Zlatko Dalić je u Petrinji dočekao konvoj pomoći svojih Livnjaka: ‘Ponosan sam!‘

Dovezena su tri šlepera građevinskog materijala, dva kombija hrane i mobilna kućica
Zlatko Dalić i volonteri
 Damjan Tadić/Cropix

Ovo je značajna i velika pomoć koja će puno značiti stanovnicima ovoga kraja. Zahvaljujem svima koji su pomogli ovu akciju", kazao je potpredsjednik Vlade i šef Kriznog stožera Tomislav Medved u Petrinji nakon dolaska konvoja humanitarne pomoći iz Livna. Pod motom "Livno za Petrinju" dopremljena su tri šlepera građevinskog i elektromaterijala, dva kombija hrane, među kojom je i 100 komada poznatog livanjskog sira. Dopremljena je i jedna stambena mobilna kućica koja je otpremljena u selo Nebojan.

Konvoj je u Petrinji dočekao i jedan od najpoznatijih Livnjaka, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, koji je time dao podršku cijelom projektu. On je kazao da je iznimno ponosan na svoje Livnjake koji su i na ovaj način pokazali koliko veliko srce imaju i kako su uvijek spremni pomoći.

image
Damjan Tadić/Cropix

Dalić je zajedno s ministrom Medvedom obišao centar Crvenog križa u Petrinji, kao i prostorije državnog stožera u petrinjskoj vojarni. Ministar Medved još jednom je zahvalio svim donatorima i naglasio da su do sada samo hrane donirane 54 tone. Prema njegovim riječima, građanima na prostoru Sisačko-moslavačke županije sada su najpotrebniji mobilni smještajni kapaciteti, grijalice te hrana s dužim rokom trajanja.

Naglasio je da je samo u srijedu iz distribucijskog centra u Lekeniku distribuirano 60 stambenih kontejnera, no da još nije pribavljeno potrebnih 1000 kontejnerskih stambenih jedinica, ali se na tome radi. Prema najavama, očekuje se nova donacija stambenih kontejnera, ovog puta od Republike Slovenije.

image
Damjan Tadić/Cropix

U sklopu akcije Livnjaka otac Mate Rimca, Ivan Rimac iz tvrtke RMC financirat će izgradnju dviju drvenih kuća za obitelji čije su kuće stradale u potresu. Konvoj su organizirali poduzetnici i građani Livna, a sve ih je okupila Marijanska vukovska mladež iz Livna. S konvojem je u Petrinju stigao i gradonačelnik Livna Darko Čondrić te konzul Hrvatske u Livnu Tomislav Vrdoljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. veljača 2021 22:32