JOŠKO KLISOVIĆ

‘Jedan od dva kandidata promjena ušao je u drugi krug. Pozivam svoje birače da glasaju za Tomaševića‘

Cijelu izbornu večer na Iblerovu trgu vladala je suzdržana atmosfera, a osim predsjednika stranke Peđe Grbina, Klisovića i njegovih zamjenika Dine Vasić i Renata Peteka, u središnjici se pojavilo tek nekoliko članova stranačkog predsjedništva
 Boris Kovačev/Cropix

Kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika Joško Klisović, koji je završio na petom mjestu s nešto manje od osam posto glasova, čestitao je u nedjelju Tomislavu Tomaševiću iz platforme Možemo na pobjedi u prvom krugu i pozvao svoje birače da za njega glasuju u drugom krugu za dva tjedna.

"Čestitam Tomislavu Tomaševiću na ulasku u drugi krug sa stvarno premoćnim brojem glasova, iako još ne znamo s kim će biti u drugom krugu, no, raduje me da je jedan od dva kandidata promjena ušao u drugi krug", kazao je Klisović u kratkoj izjavi novinarima, zahvalivši članovima njegova stožera i svima koji su sudjelovali u njegovoj kampanji.

"Mislim da smo uspjeli građanima prenijeti naše poruke. Rezultat je takav kakav jest, no, važno je da mi kao SDP i ja kao gradonačelnički kandidat želimo promjene u ovom gradu", poručio je.

"Ne želimo kontinuitet bivše politike koju je simbolizirao Milan Bandić i u tom kontekstu pozivam sve naše birače koji su meni dali povjerenje i našoj listi za Skupštinu da podrže Tomislava Tomaševića u drugom krugu", apelirao je Klisović.

"Mislim da ćemo zajedno surađivati dalje na našem projektu unošenja promjena u grad Zagreb, promjena koje su tako predominantno građani zahtijevali i pokazali svojim glasovima da ih žele", istaknuo je, najavivši da će Tomaševiću dati punu podršku za 15 dana.

Nakon izjave u društvu suradnika iz kampanje, Klisović nije odgovarao na pitanja novinara.

Cijelu izbornu večer na Iblerovu trgu vladala je suzdržana atmosfera, a osim predsjednika stranke Peđe Grbina, Klisovića i njegovih zamjenika Dine Vasić i Renata Peteka, u središnjici se pojavilo tek nekoliko članova stranačkog predsjedništva.

Članovi i simpatizeri nisu bili ni planirani na dočeku rezultata zbog epidemioloških razloga, a velika dvorana bila je predviđena samo za novinare i snimanje izjava dok je druga prostorija funkcionirala kao pressroom. Hrane i pića u stožeru nije bilo, no, svi akreditirani su mogli konzumirati piće na terasi kafića preko puta stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. siječanj 2022 00:03