SERIJA INCIDENATA

Kaos na Hvaru: Iznajmljivači brodica se tuku za goste, psuju, jedni druge bacaju u more...

Iako je Dalmacija puna kao šipak i turista ima na sve strane, izgleda da je u Hvaru borba za svakog gosta
Incidenti na Hvaru
 Snimio čitatelj

Turistička sezona iznad je svih naših očekivanja, ali nažalost ružne scene stižu nam iz Hvara. Čitatelj je Slobodnoj Dalmaciji poslao nekoliko videa na kojima se lokalni stanovnici svađaju, naguravaju i tuku zbog gostiju na hvarskoj rivi.

Iako je Dalmacija puna kao šipak i turista ima na sve strane, izgleda da je u Hvaru borba za svakog gosta.

- Sve se ovo dogodilo zadnjih nekoliko dana. Jedni drugima otimaju goste pa onda krene svađa koja nekad i eskalira. Ovo je već serija incidenata.

Primjerice, nekidan je jedan čovjek drugom ukrao goste na način da im je ponudio najam broda za 200 kuna manje i onda je nastao show. Gosti su u čudu gledali što se događa. Sramota je ovo za grad, ali i za turizam, kazao je čitatelj koji je svjedočio ružnim scenama.

Za komentar cjelokupne situacije zvali smo i Rikarda Novaka, gradonačelnika Grada Hvara.

- Uvijek je bila borba među njima i čuo sam prije nekoliko dana da su se pojedinci posvađali, ali koji je točni razlog tome stvarno ne znam. Svatko od njih ima svoja mjesta za prodaju, a mi takve situacije ako ih uočimo rješavamo na način da interveniraju naši redari i policija ako treba. No, svakako uvijek osuđujem takvo ponašanje i smatram da se normalnim putem i razgovorom sve može riješiti, kazao nam je gradonačelnik Novak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 15:26