SDP-ov KANDIDAT

Klisović predstavio prioritete: ‘Nudim poštenu vlast, a Tomašević će biti partner u upravljanju Zagrebom‘

Cijeli grad vapi za rekonstrukcijom. Da visoke prakse upravljanja uvedemo i u naš grad, kazao je Klisović
Joško Klisović
 Darko Tomas/Cropix

SDP je na konferenciji za mediji predstavio Joška Klisovića, svog kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Klisović je na konferenciji kazao da građanima nudi poštenu vlast te da sudjeluju s njim u vođenju grada.

- Građanima nudim poštenu vlast i da sudjeluju sa mnom u vođenju grada. Bit će tu referenduma, financiranja projekata i Crowdfundinga i mnoge druge kreativne metode - kazao je te dodao da će se boriti protiv korupcije.

- Prioriteti će biti obnova i razvoj grada, rekonstrukcija Holdinga i gradske uprave. Cijeli grad vapi za rekonstrukcijom. Da visoke prakse upravljanja uvedemo i u naš grad koji će postati konačno metropola, a ne najzapušteniji glavni grad EU-a. To hoću i moram promijeniti. Tu me možete držati za riječ - kazao je.

Klisović je kazao da shvaća da građani nemaju povjerenja u Gradsku upravu i Holding ali da će to promijeniti.

Klisović je kazao da će se, ako postane gradonačelnik, raditi na poboljšanju željeznice u gradu, sporta te prometa koji će biti jedan od prioriteta.

Kazao je i da će uskladiti radno vrijeme vrtića, subvencionirati velike tvrtke koje imaju puno zaposlenika da kod sebe otvore vrtiće te time rasterete gradske vrtiće.

- Osigurat ćemo dovoljno mjesta u domovima za starije. Ulagat ćemo u ljudski potencijal Grada - kazao je.

Na pitanje kako komentira da ga javnost baš i ne pozna, Klisović je kazao: - Oni koji su pratili moj rad, u svakom segmentu mog posla – tu je bilo jako puno poduzetnika. Ja sam bio jedini dužnosnik koji je tražio da ga ocijene korisnici, dakle poduzetnici. A imam tri mjeseca da se predstavim ostalim građanima.

Klisoviću je plan da prođe sve gradske četvrti. Kazao je i da će sustavno urediti da sve rupe budu pokrpane te da će za to koristiti gradski proračun, EU fondove i razvojne kredite.

Kazao je da je veliki problem Zagreba i minus u proračunu.

- Veliki minus u gradskom proračunu, neplaćenih obaveza, još puno obaveza koje dolaze na naplatu. To je veliki problem - kazao je.

Klisović je kazao kako to planira riješiti kreativnim načinima financiranja, racionalizacijom rada, uvođenjem novih tehnologija, saniranjem gradskih infrastrukturnih projekata koji proizvode gubitke.

- Prije svega ćemo do novaca doći obračunom s korupcijom - kazao je Klisović.

Na pitanje boji li se da cilja na isti birački bazen kao i Tomislav Tomašević, Klisović je kazao:

- Gospodin Tomašević će biti partner u upravljanju grada. Poštujem ga. Njegov aktivizam i moje iskustvo mogu doprinijeti da se ovim gradom dobro upravlja - kazao je.

Podsjetimo, Predsjedništvo SDP-a je na jučerašnjoj sjednici jednoglasno podržalo odluku povjerenika u Gradu Zagrebu da za kandidata na lokalnim izborima predlože Joška Klisovića.

- On je čovjek izuzetnog iskustva i drago mi je što ga imamo za kandidata, a nakon 16. svibnja ove godine i za gradonačelnika Zagreba - kazao je šef stranke Peđa Grbin nakon sjednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:58