ZAVRŠENO ISPITIVANJE

Kovačević iznio obranu u Uskoku: ‘U cijelosti je porekao krivnju za djela koja mu stavljaju na teret‘

To je potpuno neživotno i neuvjerljivo i ne znam kako smo došli do tog nivoa, rekao je odvjetnik Ivo Farčić
Tomislav Grahovac
 Srdjan Vrancic/Cropix

Nakon što je danas ponovno uhićen, Dragan Kovačević je priveden na ispitivanje u USKOK-u. Njegov odvjetnik Tomislav Grahovac je uoči ispitivanja dao izjavu novinarima, u kojoj je rekao da Kovačević nije mogao počiniti djelo koje mu se stavlja na teret.

- Do sada su izvršene pretrage poslovnog prostora i stana, a kakva će biti njegova reakcija, vrlo brzo ćemo vidjeti sad na ispitivanju, rekao je Grahovac.

Na pitanje što se Kovačeviću stavlja na teret, Grahovac kaže:

- Kazneno djelo primanja mita. Ne bih detaljnije, dok ne iznesemo obranu, pa ćemo onda biti pametniji. Krivnju apsolutno negira. Niti je mogao, niti je napravio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, rekao je Grahovac.

Drugi odvjetnik Dragana Kovačevića, Ivo Farčić, rekao je za RTL Danas da nije primio službeni činjenični opis te da je sve saznao iz medija, a to mu se čini neuvjerljivim.

- Izgleda mi potpuno neuvjerljivo da će netko pokušati uvjeriti sud, a i javnost, da postoji ugovor kojim neka pravna osoba kupuje nekretninu, postoji dokaz da je ta pravna osoba platila nekretninu i nakon toga je ta nekretnina u zemljišnim knjigama provedena na tu pravnu osobu, a ustvari, bi ta nekretnina trebala pripadati Draganu Kovačeviću ili nekome trećem. To je potpuno neživotno i neuvjerljivo i ne znam kako smo došli do tog nivoa, rekao je Ivo Farčić za RTL.

Osvrnuo se i na današnje pretrese rekavši da ne vjeruje da je pronađeno nešto od bitne važnosti.

- Kad se ponovno radi pretres na lokacijama gdje je prije pet ili šest mjeseci proveden detaljni pretres, kada je počinjao postupak, meni to izgleda da je svrha toga samo da se uvjeri javnost, ili možda nekog trećeg, da je moj branjenik osoba koja kontinuirano radi nekakva kaznena djela pa su se i sad našli neki dokazi. Što je pretjerano jer se radi o nekažnjavanoj osobi, rekao je Farčić i dodao da će Kovačević iznijeti svoju obranu i stav o inkriminacijama te da ga je sve ovo prilično iznenadilo.

Nakon iznošenja obrane u srijedu poslijepodne, odvjetnik Grahovac pred novinarima je izjavio kako je Kovačević kategorički porekao krivnju u cijelosti.

- Ne bih iznosio detalje, samo mogu potvrditi da se radi o kaznenom djelu primanja mita. Ne bih u detalje, mogu vam samo reći da je i činjenično i okolnosno objasnio iz kojih razloga on nije počinio to kazneno djelo niti bi ga, kako je to isprezentirano, mogao napraviti.

Na pitanje jesu li u fokusu optužbe samo stanovi, ili tu ima još nečeg drugog, odvjetnik je rekao: "Ne bih o detaljima iz samog spisa, ne bih širio ovo što smo rekli. Ne znamo hoće li biti zatražen istražni zatvor, nadamo se da ne".

Nije htio reći ni je li Kovačević koristio stanove u Splitu, na Žnjanu.

U pretragama je, kaže, izuzeta određena dokumentacija, ali prema onome što su uspjeli vidjeti, to je više manje sva ista dokumentacija koja je i dosad bila u spisu.

- Ja zapravo ne znam što se i tražilo, ali realno gledano, ponavlja se ista dokumentacija. Nema ničega novoga - rekao je odvjetnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:11