ANDREJ PLENKOVIĆ

‘Laž je da ćemo mijenjati kandidata, Filipović nekome smeta, doživio je već tri napada‘

Plenković je poručio da Filipović ima čvrstu potporu vodstva i gradske organizacije HDZ-a
 Ronald Gorsic/Cropix

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković odbacio je u ponedjeljak spekulacije da će HDZ promijeniti kandidata za gradonačelnika Zagreba, ustvrdivši da se radi o jednoj od lažnih informacija koje pokazuju da Davor Filipović smeta protukandidatima.

"Nema ni trunke istine da bi HDZ dovodio u pitanje kandidaturu Davora Filipovića", rekao je Plenković odgovarajući na pitanja novinara nakon što se u zagrebačkoj Gradskoj upravi upisao u Knjigu žalosti u povodu smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Plenković je, uz pisanje medija o mogućoj promjeni kandidata HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika, kao lažne informacije naveo i "fabriciranje lažnog intervjua s lažnom naslovnicom" jednog dnevnog lista te "puštanje u javnost lažne, navodne interne ankete koja bi bila za Filipovića nepovoljna".

"Tri pokušaja da se lažnim informacijama dekredibilizira njegovu kandidaturu ukazuju na to da čovjek koji je doktorirao ekonomiju s 26 godina i četiri godine bio agilan zastupnik u Gradskoj skupštini, i koji je u prva dva tjedna pokazao koliko je kompetentan i kako vidi viziju i rješenja za grad Zagreb, smeta protukandidatima", ustvrdio je Plenković.

Poručivši da Filipović ima čvrstu potporu vodstva i gradske organizacije HDZ-a, Plenković je izrazio uvjerenje da će Filipović u poštenoj kampanji, a ne kampanji prepunih lažnih informacija, pridobiti povjerenje Zagrepčanki i Zagrepčana.

Predstojeća kampanja za lokalne izbore treba biti konstruktivna, o budućnosti Zagreba i tome što svatko od kandidata ili stranaka koje ističu kandidate može učiniti da Zagreb bolje funkcionira i građani bolje žive, poručio je Plenković na pitanje kakva će biti kampanja nakon smrti Milana Bandića.

Plenković: Bandić se iskreno trudio učiniti Zagreb boljim gradom

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak se upisao u Knjigu žalosti u povodu smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, za kojega je rekao da se iskreno trudio Zagreb učiniti boljim gradom no što je bio prije nego je postao gradonačelnik.

"Već sam prvi pogled pokazuje koliko je on nastojao učiniti dobroga za Zagreb", izjavio je Plenković novinarima u zagrebačkoj Gradskoj upravi upitan hoće li Bandić ostati zapamćen kao pozitivan ili negativan političar.

Svatko tko je u politici sigurno ima i dobre i neke manje dobre strane, rekao je Plenković i dodao da će "vrijeme pokazati sve".

Plenković je istaknuo da je Bandić u 20 godina na čelu Zagreba pridonosio razvoju grada, realizaciji brojnih projekata i pritom imao veliku životnu energiju, entuzijazam "i ono što je ključno - radio je za Zagreb svaki dan".

Zahvala Bandiću na onom pozitivnom što je učinio za Zagrepčane i grad

"U konačnici, to je bilo i njegovo političko geslo", istaknuo je premijer i zahvalio Bandiću "na onom pozitivnom što je učinio za Zagrepčane i grad Zagreb, a nerijetko i za druge krajeve Hrvatske".

U Knjigu žalosti Plenković je, uz izraze sućuti obitelji i suradnicima, napisao da su Zagrepčani Bandiću šest puta dali povjerenje da bude gradonačelnik te da je Bandić nakon dva desetljeća rada ostavio "iza sebe brojne projekte koji su pridonijeli razvoju Zagreba i njegove prepoznatljivosti".

"U proteklih pet godina kao predsjednik Vlade surađivao sam s gradonačelnikom te smo podupirali razvoj hrvatskoga glavnog grada. Gradonačelnika Bandića kao čovjeka i političara karakterizirala je neiscrpna radna energija i entuzijazam", naveo je.

Bandić ostaje upamćen po nastojanjima da čini dobro za Zagrepčane

Bandić će, napisao je, ostati upamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčanke i Zagrepčane, ali i brojne druge hrvatske krajeve.

Plenković je u izjavi novinarima izrazio sućut i obitelji Zlatka Cice Kranjčara.

"Žao mi je, Cico je bio veliki igrač, trener i legenda Dinama. Upućujem njegovoj obitelji i prijateljima izraze sućuti", rekao je. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:49