teške optužbe

Mamić opet napao Đuru Sessu: ‘Čovjek je kleptoman i kriminalac, spreman sam to dokazati DORH-u‘

‘Predsjednik suda je smijenio suca jer predobro radi posao, a taj sudac Ježek je odlučio ne biti više sudac i postao javni bilježnik‘
Zdravko Mamić
 Ante Cizmic/Cropix

Nakon što je Vrhovni sud potvrdio presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora, on se nakon jučerašnje presice, danas oglasio i Facebooku.

Mamić je napisao da je predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa kriminalac te je ponovio da je on Sessi osobno nosio novac kako bi mijenjao već donesene presude i utjecao na postupke u tijeku.

- Ne postoji institucija u Hrvatskoj i Europi u kojoj Đuro Sessa nije predsjednik. Čovjek kleptoman, kriminalac, varalica, zlotvor, čovjek koji odlučuje o pravu u jednoj suverenoj državi RH. Reći ćete sada da je ovo opet neki Mamićev show. Nije, istinu govorim, rekao je Mamić i nastavio:

- Spreman sam u svakom trenutku staviti se na dispoziciju državnom odvjetništvu i USKOK-u i svim institucijama Republike Hrvatske da dokažem da je Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa kriminalac i da sam mu ja osobno kao Predsjedniku suda donosio u kancelariju novac da bi mijenjao već donesene presude i da bi utjecao na postupke u tijeku.

Primjer toga su dva postupka suca Ježeka u kojima je Sessa kao Predsjednik suda smijenio suca zato jer previše BRZO zakazuje raspravu, te da PREVIŠE REVNO obavlja posao i time UGROŽAVA PRAVIČNOST POSTUPKA. Predsjednik suda je smijenio suca jer predobro radi posao, a taj sudac Ježek je odlučio ne biti više sudac i postao javni bilježnik. Ostalo je na vama, izvucite zaključke, pridružite se borbi i podijelite video, napisao je Mamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:23