OSVRT NA 2021.

Medved nakon sastanka vrha HDZ-a: ‘Godina je bila izazovna, ali smo se uspješno borili sa svime‘

Na Trgu žrtava fašizma održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, te sjednica Središnjeg odbora stranke

Tomo Medved

 Ranko Suvar/Cropix

U utorak poslijepodne održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a putem video linka. Nakon toga održana je sjednica Središnjeg odbora stranke, također putem video linka, a po završetku je pred novinare izašao potpredsjednik Vlade i zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved.

- Imali smo osvrt na cijelu godinu, na sve bitne aktivnosti, sve što je obilježilo 2021. godinu, kazao je Medved, prenosi N1.

Kazao je da je u prvom planu pandemija koronavirusa.

- Uz booster dozu, trebaju se poštovati mjere Stožera. Dobili smo informacije što se događa s omikronom u Europi, rekao je Medved te dodao da su se osvrnuli i na broj zapolesnih u Hrvatskoj.

- Uz sve poteškoće koje smo imali, uvažavajući sve mjere, imamo 20.000 zaposlenih više u odnosu na 2019. godinu, kaže Medved.

Također, osvrnuo se i na obnovu nakon potresa.

- Za nekoliko dana je godišnjica razornog potresa na Banovini, odat ćemo priznanje svim volonterima i operativnim snagama koje su sudjelovali na sanaciji te predstaviti aktivnosti koje su pred nama, kazao je Medved.

Ulazak u Schengen, kazao je Medved, je značajna aktivnost za ulazak u EU područje. Posebno je važna mjera bila ona koju je ministar Aladrović predstavio za zapošljavanje, rekao je.

- Kako za povećanje broja zaposlenih, tako i za demografsku mjeru. Bit će poticajna za one koji su na radu u drugim zemljama unutar EU. No, potiče i one unutar Hrvatske, istaknuo je Medved.

- Važno je spomenuti da je HDZ u svom radu bio nositelj političke stabilnosti, to je i sada, kao vlast. Činimo političku stabilnost kao osnovni preduvjet za sve ostale aktivnosti i programe gospodarskog rasta, rekao je Medved dodajući da je godina bila prepuna izazova, ali da su se uspješno borili sa svime.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:15