PREDVODNIK PROMJENA

Mihael Zmajlović je SDP-ov kandidat za župana: ‘Želim modernu Zagrebačku županiju‘

Županiju treba voditi energično i pametno. Ona je danas troma, umorna i bezidejna, to želimo mijenjati, poručio je
Mihael Zmajlović
 Damir Krajac/CROPIX

Predsjednik SDP-a Zagrebačke županije Mihael Zmajlović najavio je u petak kandidaturu za župana, istaknuvši da u Zagrebačkoj županiji želi biti predvodnik promjena te stvoriti modernu, naprednu i uspješnu županiju.

"Moja slika Zagrebačke županije su ljudi koji vraćaju povjerenje u institucije, koji vraćaju vjeru da nema nikakve tolerancije prema korupciji, da situacija ne može biti takva da ispred interesa stanovnika budu interesi najužeg kruga prijatelja, obitelji i stranačkih kolega. Želim biti predvodnik tih promjena - stvoriti modernu, naprednu i uspješnu županiju", poručio je Zmajlović.

U petak je najavio svoju kandidaturu za župana Zagrebačke županije ispred zagrebačkog Hotela International, odakle se ta županija vodi posljednjih 20 godina i dodao da to planira promijeniti nakon pobjede na lokalnim izborima.

“Nažalost, Zagrebačka županija je poznata po tome da je to jedina županija u Hrvatskoj koja nema sjedište na području svoje županije, već je to u Zagrebu, u Ulici grada Vukovara, a Županijske skupštine i sve važne odluke donose se u ovom hotelu", ustvrdio je.

Zagrebačka županija imat će sjedište na svom području, u Velikoj Gorici

Županiju želi i simbolički približiti građanima, pa najavljuje postavljanje sjedišta županije u Veliku Goricu, s obzirom na to da je to šesti grad po veličini u Hrvatskoj.

"Županiju treba voditi energično, pametno, biti usmjeren prema viziji. Ona je danas troma, umorna i bezidejna i to želimo mijenjati”, poručio je Zmajlović.

Dodao je kako će u narednim mjesecima izaći pred građane Zagrebačke županije i zajedno s njima izgraditi plan i viziju te županije.

Ustvrdio je da želi raditi na povećanju kvalitete zdravstvene usluge te da građani Zagrebačke županije nisu niti svjesni da je upravo županija osnivač domova zdravlja, osnovnih i srednjih škola, svega onoga što utječe na kvalitetu života.

"Ogroman je prostor za napredak i upravo u tom smjeru želim ići te ponuditi viziju i konkretna rješenja za građane", poručio je.

image
Peđa Grbin i Mihael Zmajlović
Damir Krajac/CROPIX

Zmajlovićevu najavu kandidature ispred Hotela International došli su u petak podržati članovi SDP-a, među kojima su bili zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel i drugi, kao i predsjednik SDP-a Hrvatske Peđa Grbin.

Grbin je poručio kako na lokalnim izborima SDP ima zadatak promijeniti sliku Zagrebačke županije i stvoriti novu sliku koja će biti utemeljena na solidarnosti, dostojanstvu i poštenju.

Dodao je da isti takav cilj SDP ima i na razini cijele Hrvatske, da se na lokalnim izborima stvori "bolja Hrvatska, u kojoj se radi bolje".

Grbin je komentirao i izjavu člana Predsjedništva SDP-a Ivana Račana koji je rekao da treba prihvatiti mogućnost da SDP izgubi na izborima za gradonačelnika Rijeke. Iako je dio javnosti tu izjavu protumačio time da je vrh SDP-a pomiren s mogućnošću gubitka Rijeke, Grbin je, međutim, ustvrdio da on uopće ne razmišlja o scenarijima koji se neće dogoditi.

"SDP će dobiti povjerenje građana u Rijeci da nastavi odličan posao koji tamo radi", ustvrdio je Grbin dodavši da je to rekao i sam Račan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:26