POZNATI U SPLITU

Mihanovića podržali Ćiro Blažević i Nevenka Tuđman: Način na koji Plenković vodi HDZ je nastavak politike mog oca

Stipe Majić Pipe istaknuo je da mu je Vice Mihanović pomogao u snimanju filmova, bilo financijski, bilo u organizaciji
Nevenka Tuđman, Ćiro Blažević te Vice Mihanović i Andrej Plenković
 Nikola Vilić/Cropix

U sklopu posjete Splitsko-dalmatinskoj županiji predsjednik HDZ-a premijer Andrej Plenković uoči drugog kruga lokalnih izbora dao je podršku kandidatima HDZ-a Blaženku Bobanu za župana Splitsko dalmatinske županije i Vici Mihanoviću za gradonačelnika Splita te drugim kandidatima HDZ-a u ovoj županiji.

Tom prigodom je premijer Plenković na splitskim Prokurativama u izjavi za medije naglasio da je siguran da će Vice Mihanović dobiti prigodu realizirati sve projekte koje je komunicirao u svojoj kampanji. „Vice Mihanović odlično zna koje su ključne teme važne za razvoj Splita i njegov boljitak, tako da će realizirati svoj program koji će u sljedeće četiri godine Split učiniti razvijenijim i kvalitetnijim“, istaknuo je Andrej Plenković koji je kaže došao dati snažnu podršku u svoje ime i u ime vodstva HDZ-a. Za Blaženka Bobana je pritom rekao da je jako omiljena osoba u ovoj županiji i da o njemu sve govore rezultati koje je napravio u svom mandatu.

Istaknuo je kako je Mihanovićeva prednost to što zna koje su nadležnosti grada i koje gradonačelnik ima ovlasti. Plenković je dodao da se identificira sa Splitsko-dalmatinskom županijom zbog svog porijekla.“ Split je bitan, bitan je naš program, a važno je da drugim po veličini gradom upravljaju ljudi koji to znaju“, istaknuo je Andrej Plenković, koji je kazao da se HDZ osjeća pobjednikom u Dalmaciji. „Svi polako postaju svjesni koliko je Dalmacija posljednjih godina napredovala. Sve sada radimo da bi ova turistička sezona bila uspješna“, istaknuo je Plenković.

image
Vice Mihanović i Andrej Plenković
Nikola Vilic/Cropix

Realizacija projekata

Vice Mihanović je naglasio da je za njega i HDZ važna suradnja sa svima koji mogu doprinijeti u realizaciji projekata koje je predstavio u svojoj kampanji, pri čemu će ključnu podršku imati u Vladi RH. Dodao je da HDZ u Gradskom vijeću Splita ima najveći koalicijski potencijal.“Splićani u nedjelju biraju između teorije i praznih priča s jedne strane te između nas koji poznajemo problematiku i koji možemo realizirati projekte“, kazao je Mihanović koji je pozvao građane Splita da izađu na izbore i da glasaju prema svojim uvjerenjima i prema vlastitoj savjesti.

image
Vice Mihanović, Jelena Burazin i Andrej Plenković

Nikola Vilic/Cropix

Blaženko Boban je podsjetio na važnost 30. svibnja i na njegovu simboliku kao Dana državnosti.“To je i datum ovih izbora. Splićani za gradonačelnika imaju priliku birati našega kandidata. Radi se o čovjeku koji se dokazao u privatnom poslu, ali i kao čelnik ustanove koja se može pohvaliti povlačenjem značajnih velikih sredstava iz fondova EU“, podsjetio je Boban.

image
Vice Mihanović
Nikola Vilic/Cropix

Podrška zanimljivih gostiju

Veliku pozornost sudionika skupa na splitskim Prokurativima izazvao je dolazak Nevenke Tuđman, Miroslava Ćire Blaževića, Tončija Huljića i Stipe Majića Pipe, producenta, scenarista, redatelja te suborca Blage Zadre, koji su bili u društvu Ivice Pirića, počasnog konzula Ukrajine u Republici Hrvatskoj.

image
Tonči Huljić i Ćiro Blažević

Nikola Vilic/Cropix

Oni su došli dati podršku kandidatu HDZ-a za gradonačelnika Vici Mihanoviću. Vjerojatno je ova skupina poznatih osoba bila i razloga da su gosti terasa okolnih ugostiteljskih objekata - očito njihovi simpatizeri, skandirali imena Franje Tuđmana, Blage Zadre, Miroslava Ćire Blaževića, ali i Andreja Plenkovića i Vice Mihanovića.

image
Nevenka Tuđman

Nikola Vilic/Cropix

Nevenka Tuđman je istaknula da daje podršku Vici Mihanoviću zato što misli da je on dobro rješenje za Split, a kako na ovom području ima vikendicu, splitsko područje smatra svojim krajem, istaknula je. „Moji najbolji prijatelji su iz Splita i to je jedan od razloga zašto sam došla podržati HDZ. Smatram da je način na koji Andrej Plenković vodi HDZ nastavak politike moga oca Franje Tuđmana“, istaknula je Nevenka Tuđman.

image
Ivica Pirić, Nevenka Tuđman
Nikola Vilic/Cropix

Miroslav Ćiro Blažević je došao dati podršku, kako kaže, svom kandidatu u Splitu. „Vjerujem u njega, utvaram se da ga znam i smatram da je Mihanović zaslužio voditi jedan od najljepših gradova kakav je Split. Siguran sam da će ga voditi na najbolji način“, istaknuo je Blažević.

image
Ćiro Blažević
Nikola Vilic/Cropix

Stipe Majić Pipe kaže da je došao dati potporu Vici Mihanoviću jer mu je Vice Mihanović bio pri ruci od samog početka. „Dijelimo iste vrijednosti, a ne mogu nikada zaboraviti potporu koju mi je Vice Mihanović dao u samom početku i naravno nastavio podupirati moje projekte. Pomagao je na razne načine, bilo donirajući osobna financijska sredstva u trenucima kada je bilo jako teško doći do njih, bilo u pružanju organizacijske potpore u Dalmaciji prilikom premijera mojih filmova. Bio je na svim premijerama. Sa mnom je u Split trebala doći Kata Zadro, supruga pokojnog Blage Zadre. ali, nažalost, zbog zdravstvenih razloga nije mogla poći na put“, kazao je Stipe Majić Pipe.

image
Jelena Burazin i Vice Mihanović

Nikola Vilic/Cropix

Nakon što je završen protokol, Miroslav Ćiro Blažević je darovao dresove Hajduka i nogometne lopte mladim nadarenim nogometašima koji su na Prokurative došli u pratnji roditelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:37