ULAGANJE

Ministar Butković pustio u promet sjevernu obilaznicu Čakovca vrijednu 37 milijuna kuna

Radovi su završeni četiri mjeseca prije roka, a već sljedeće godine očekuju se radovi na drugoj fazi
ministar Oleg Butković na otvorenju obilaznice
 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak je pustio u promet 1,64 kilometra dugu sjevernu obilaznicu Čakovca, vrijednu 37 milijuna kuna. Riječ je o prvoj od tri faze projekta izgradnje sjeverne obilaznice Čakovca, koja će iznositi 5,67 kilometara.

Govoreći o radovima, Butković je rekao da su završeni četiri mjeseca prije roka.

- Druga faza je pred raspisivanjem natječaja. Čitav projekt ide svojim tijekom. Nakon završetka ove faze, sljedeće godine možemo očekivati radove na drugoj fazi - istaknuo je Butković. Ministar je najavio značajne projekte u Međimurju, poput obilaznice Preloga, Nedelišća i Pušćina, Šenkovca te Murskog Središća.

image
ministar Oleg Butković na otvorenju obilaznice
Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je kako je Međimurje u fokusu Hrvatskih cesta što se tiče ulaganja u prometnu infrastrukturu u sljedećem periodu.

- U sljedeće dvije godine završit ćemo kompletnu duljinu sjeverne obilaznice Čakovec, čime će se značajno rasteretiti sam centar Čakovca od teretnog prometa - poručio je Škorić, dodavši kako će i ostali projekti značajno pripomoći kvaliteti života ljudi u ovom kraju.

image
ministar Oleg Butković na otvorenju obilaznice
Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, inače Čakovčanka, prisjetila se 2011. kad je bila zastupnica u Hrvatskom saboru, rekavši kako se već tad borila da ova obilaznica uđe u plan Hrvatskih cesta. "Iznimno sam ponosna što u mom gradu otvaramo prvi dio obilaznice", izjavila je.

Po njezinim riječima, za niz investicija u međimursku prometnu infrastrukturu na raspolaganju će biti i europska sredstva.

- Unaprijedit ćemo život naših građana, ali i omogućiti razvoj gospodarstva kroz gospodarske zone kojima će to biti dodana vrijednost - poručila je.

Međimurski župan Matija Posavec rekao je da ulaganje u cestovnu infrastrukturu nije važno samo zbog aspekta sigurnosti, već i gospodarskog razvoja. Nada se kako će ovaj projekt biti početak kvalitetnijeg ulaganja u međimurske prometnice.

Zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović izjavio je kako je Grad Čakovec sufinacirao izgradnju javne rasvjete na obilaznici s 1,4 milijuna kuna. "Želja mi je da se što prije nastave radovi na drugoj fazi, ali i da profunkcionira raskršće s Ulicom Ivana Gorana Kovačića u smjeru prema Šenkovcu", rekao je te poručio kako će to raskršće biti uređeno u rujnu ove godine.

Predviđena vrijednost radova druge faze izgradnje sjeverne obilaznice Čakovca je 60 milijuna, a treće 40 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:55