NOVI UDARAC

Mondeno skijalište u strahu od propasti sezone: ‘Ljudi sve više otkazuju, sa zebnjom pratimo vijesti‘

Situaciji nisu pomogla niti otkazivanja popularnih novogodišnjih proslava

Mondeno skijalište već treću sezonu pati zbog covida

 Jeff Pachoud/Afp/Profimedia

Mondeno francusko skijalište Courchevel, puno luksuznih trgovina i hotela, u strahu je od još jedne gubitaške sezone zbog covida. S obzirom na brzošireći novi omikron imali su pojačan niz otkazivanja rezervacija za blagdanske posjete, što im je zadalo novi udarac.

"Imamo sve više otkazivanja u posljednjih desetak dana, posebno rezervacija za božićne praznike. Ovo je novi udarac, nakon dvije loše sezone pod utjecajem covida", kazao je hotelijer Claude Pinturault. Situaciju je opisao na slikovit način. "Kao da ste u bazenu, a svaki put kad poželite izaći iz vode, netko vam iznova zagnjuri glavu", kazao je Pinturault.

Iako su na snazi mjere poput PCR testova i zaštitnih maski na ski-liftovima, nema mnogo posjetitelja iz inozemstva.

"Sedamdeset posto gostiju stiže nam iz cijelog svijeta, pa nam je važno imati uvid u situaciju. Zbog toga svake večeri pregledavamo vijesti iz tridesetak zemalja. Želimo znati kakva je situacija, u kakvom je stanju zdravstveni sustav te jesu li svjesni mjera za putovanje ovdje", objasnio je šef turističke zajednice Courchevela Gilles Delaruelle.

Situaciji nisu pomogla niti otkazivanja novogodišnjih proslava, kao ni light showa s glazbeno-plesnim programom, u kojem tradicionalno uživaju gosti mondenog skijališta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:07