POLIMAC PREPORUČUJE

Najpopularnije serije po ocjeni korisnika naoko su različite, ali pokazuju da je Netflix usavršio formulu uspjeha

Pretplatnici streaming servisa pokazali su da pozitivno reagiraju na kvalitetne reinterpretacije prethodnih uspješnica
Bridgerton (L); Lupin (D)
 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia; Youtube/netflix

Korisnici Netflixa iz Hrvatske rekli su svoje - najbolje što ta streaming platforma nudi trenutno su serije "Bridgerton" i "Lupin". Zanimljiv izbor, s obzirom na to da je riječ o naoko poprilično različitim serijama.

"Bridgerton" je kostimirana romantična drama, a "Lupin" triler s elementima misterije. "Bridgerton" producira produkcijska kuća slavne TV autorice Shonde Rhimes ('Uvod u anatomiju", "Skandal") dok Lupina radi televizijski odjel glasovite francuske produkcijske kuće Gaumont. Radnja Bridgertona odvija se u alternativnoj verziji Londona s početka 19. stoljeća, dok je "Lupin" smješten u modernu Francusku, točnije Pariz. "Bridgerton" se bavi problematikom dogovorenih brakova i probitkom na društvenoj ljestvici, a "Lupin" istražuje pitanje migracija i prilagodbe istih na život u drugoj sredini.

No, koliko god ove serije naoko bile različite, zapravo su dosta slične te na odličan način ilustriraju Netflixov način rada.

Naime, "Bridgerton" već u prvoj epizodi gledatelju daje do znanja da su autori veliki ljubitelji obožavane serije "Tračerica". Glavni glumac serije Regé-Jean Page to je čak i rekao. S druge strane, "Lupin" svojim izgledom i estetikom podsjeća na moderne filmove o superjunacima, točnije onima čije su glavne moći duboki džepovi.

U novoj epizodi serijala Polimac preporučuje filmski i televizijski kritičar Jutarnjeg lista Nenad Polimac i novinar Jutarnjeg Damjan Raknić raspravljaju o uspjehu "Bridgertona" i "Lupina" te Netflixovoj dobitnoj strategiji koja uključuje žanrovsko i sadržajno remiksiranje dosadašnjih televizijskih i filmskih uspješnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:39