SLAVIO 100. ROĐENDAN

Neuništivi Joža Manolić feštao i zapjevao ‘Pod brajde‘: Jako volim Zagorje, ali Zagorke još više

Prijatelji i uža rodbina su mu organizirali malo slavlje jer je slavlje od 22. ožujka moralo biti odgođeno
Josip Manolić s prijateljima
 Ni Zagorje malo

Nikad smijenjeni šef tajne policije Josip Joža Manolić 22. ožujka napunio je 100 godina. Te je večeri u Zagrebu trebala biti velika proslava, no zbog korone, ali i zbog potresa, sve je bilo odgođeno.

Zato su mu prijatelji i uža rodbina u nedjelju 28. lipnja u izletištu Polovanec u Đurđekovcu kraj Kašine organizirali malo slavlje.

- Barem da se malo obilježi kad su već korona i potres odgodili veliko slavlje koje je trebalo biti u Visokoj sa 111 uzvanika. Bil je to ručak, torta, malo glazbe... To smo bili mi kaj smo s njim najbliži - otkrio je za portal Ni Zagorje malo zagorski gospodarstvenik Marijan Božić iz Donje Stubice, jedan od organizatora malog slavlja.

Sa spomenutog portala nazvali su i Josipa Manolića: "Ko ste vi, čiji ste?", preispitao je odmah.

- Zagorje - rekli su.

- Onda dobro. Ja jako volim Zagorje, ali Zagorke još više - naglasio je. Za rođendan kaže da to "nije bil baš pravi, kako je planirao, ali da će velika proslava biti u kolovozu".

- Odgodio sam sve zbog korone. Ovo je bio manji skup prijatelja. Družiti se moramo. Bilo je veselo. Je, je, zapopeval sam si 'Pod brajde'. Volim ja kajkavske popevke. I podravske - rekao je Manolić za Ni Zagorje malo.

Kako je otkrio Marijan Božić, na velikom slavlju 22. ožujka trebali su biti i predsjednik Zoran Milanović te premijer Andrej Plenković.

- Joža je čak napravil i raspored sjedenja. On u sredini, pa onda ko pored njega, ko s lijeva, ko s desna. Postavil je hijerahiju sjedenja, ali nas je korona, na žalost, spriječila. No i to bumo proslavili kak smo planirali - najavio je Božić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:07