ŽINIĆ NERVOZAN

‘Ni u jednu kuću nisam ušao protuzakonito. Nije vam neugodno kad konstruirate netočne podatke!?‘

Žinić je kazao da ukoliko mu se utvrde nepravilnosti da je spreman podnijeti ostavku na mjesto predsjednika županijskog odbora
 Marko Todorov/Cropix

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić dao je izjavu za medije i govorio o nekretninskoj aferi u kojoj se našao.

- Ni u jednu kuću nisam ušao nelegalno, protuzakonito, za svaku sam dobio potvrdu, odnosno dokument koji posjedujem da sam legalno u tim nekretninama. Ni za jednu nisam se oglušio bilo kakvom plaćanju kako mi se stavlja na teret, za sve sam plaćao najam.

Ovaj medijski linč koji se provodi s raznim konstrukcijama, neistinama i pokušajima dezintegracije mene kao osobe smatram da nije korektan. Ovog trena spreman sam odstupiti, odnosno podnijeti ostavku na mjesto predsjednika županijskog odbora i ne kandidirati se za župana u narednom mandatu ukoliko se utvrde bilo kakve nepravilnosti. Naglašavam, niti sam učinio išta protuzakonito niti nešto što se ovdje navodi. Da je tome tako, reći ću i da u obnovi obiteljskih kuća di je krenula hajka na mene, uvidjelo se da je neistinito - kazao je.

Župan je kazao i da je neistina da je u više nekretnina, a na konstataciju novinara o rješenju ministarstva po pitanju stana u Zagrebu, kazao je da je odgovorio na sva pitanja.

- Sve ovo što navodite su iskonstruirane neistine tvrdnje. Kao što ste tvrdili da je Ivo Žinić, glavni inženjer, odgovoran za srušene kuće, sve što navodite je neistinito i vaši osobni dojmovi. Nijednu ovu nekretninu nisam koristio nelegalno niti sam ušao nelegalno. Žinić posjeduje četiri nekretnine, to nije točno. Žinić je nakon dvadeset godina boravka u kući koju je trebao dobiti naslijedio jednu trećinu roditeljske kuće u Marinbrodu - kazao je.

Na pitanje je li koristio stan u Borovju u Zagrebu i traje li još uvijek sudski postupak po tom pitanju, Žinić je kazao da je s obitelji stan koristio do određenog trenutka.

- Podnio sam zahtjeva da se to zaustavi. Tamo smo došli kao prognanici i boravili u ratu. Sinovi su ostali neko vrijeme. Od 2008. postoji podatak, ja sam prekinuo postupak za darovanje - kazao je.

- Je li vama neugodno kad dođete u privatan posjed, kad remetite i narušavate mir obitelji? Nije vam neugodno. Nije vam neugodno kad konstruirate netočne podatke? Odgovorio sam na sva pitanja - poručio je Žinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:12