OŠTAR ISTUP

Pauk: ‘Jeliću je jedina ambicija ukloniti me, raščerečiti i raskomadati plodove mojega rada‘

Za Stipu Petrinu pak kaže kako bi ‘šurovao i s crnim vragom, samo da udovolji svojoj bolesnoj ambiciji‘
Goran Pauk
 Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX

Kandidat HDZ-a i HSLS-a za šibensko-kninskog župana Goran Pauk ocijenio je u četvrtak u Šibeniku da je kvalitetniji kandidat za župana od protukandidata - nezavisnog Marka Jelića, za kojeg je ustvrdio kako mu je jedina ambicija da ga ukloni "kako bi raščerečili i raskomadali plodove njegova stabilnoga rada".

Kako je rekao na konferenciji za novinare, bilo kad i bilo gdje sposoban je dokazati da je bolji, jači i kvalitetniji župan od protukandidata Jelića.

Jeliću je poručio kako je sve što je rekao u kampanji, sve o čemu promisli ujutro kad se probudi već napravljeno ili je u tijeku ili u programu.

Marka Jelića podupire i Nezavisna lista Stipe Petrine te načelnici Pirovca, Tribunja i Murtera Ivan Gulam, Marko Grubelić i Toni Turčinov.

"Jednakost koju je promovirala ta šarena grupa ljudi koja se ovdje sinoć okupila jednakost je samo za njih, a njihova dosljednost je doslovno sprdačina. Vidjeli smo kako propali kandidat za župana u biti pljuje u lice svim hrvatskim socijaldemokratima tražeći mrvice pod skutima onoga koji je tvorac parole, citirat ću: 'Isto sranje, samo drugo pakovanje'. I sad su zajedno", rekao je Pauk.

"Petrina bi šurovao s Mostom, šurovao bi sa SDP-om, šurovao bi s crnim vragom, pa uvjeren sam i s HDZ-om kad bi mogao, samo da udovolji bolesnoj ambiciji i da vlada svojim nadaleko poznatim sjevernokorejskim načinom vladanja u kojemu nema drugog razmišljanja, u kojemu nema drugog mišljenja, nema opozicije, već jedna ogromna samovolja", istaknuo je.

"No pasaran, Stipe, ni javno ni tajno", poručio je Pauk Petrini, koji je na lokalnim izborima osvojio šesti mandat načelnika Općine Primošten.

Predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić istaknuo je da je "njihov jedini program smijeniti Pauka. Jesu li to interesi građana Šibensko-kninske županije? Vjerujem da nisu. S druge strane, imamo Gorana Pauka i Paška Rakića, koji jasno i nedvosmisleno poručuju da žele stabilnost, napredak i razvoje ove županije", rekao je Dujić.

"Gospodin Jelić sinoć citira Alberta Fortisa pa kaže 'pasja vira'. Točno, gospodine Jeliću, vi ste se skupili samo s jednim ciljem, jer vas je skupila pasja vira, za razliku od nas koji nudimo stabilnost. Iz iskustva proteklih godina znamo kako funkcioniraju koalicije koje tvore Nezavisna liste Stipe Petrine, Most i svi koji su se sinoć tu okupili, a znamo i kako stabilnost već 30 godina šalje HDZ u ovom gradu, županiji i Hrvatskoj", rekao je Dujić i poručio da HDZ neće ići u "neprirodne koalicije da bi postigli većinu u Županijskoj skupštini".

Kandidat za Paukova zamjenika Paško Rakić je rekao da će HDZ i u drugom krugu voditi pozitivnu kampanju.

"Neću obećati ništa osim rada, reda, jednakosti i transparentnosti te ravnopravnosti svakog dijela županije bez obzira na stranačku pripadnost i rezultate izbora", istaknuo je Rakić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. prosinac 2021 12:45