BOŽIĆNI ŠARM

Pet Slavonki & Big Band Požega: Predblagdansko raspoloženje donosi nam pjesmu ‘Svim na zemlji’

Poznatu skladbu otpjevale su Bruna, Mila, Jelena, Vlatka i Nera, a u novom aranžmanu uz orkestar koji potpisuje Ante Gelo
Zvjezdan Marjanović, Jelena Korov Ježić, Bruna Oberan, Nera Mamić, Vlatka Kopić, Ante Gelo i Mila Bauković
 Danijel Soldo/Cropix

Osobno mislim da su Hrvatske pučke božićne pjesme nešto najljepše što Hrvatska ima, i meni su, kao aranžeru, uvijek izazov za bilo kakvu novu obradu ili snimku. Zato sam prije koju godinu napravio malo moderniji aranžman za orkestar, i dogodila se lijepa stvar da su neke od najboljih ženskih vokalistica iz Slavonije upravo to odlučile snimiti s Big Bandom Požega. Riječ je o pet zgodnih i talentiranih cura, a posebnu čar i vrijednost daje to što su sve iz Slavonije - Bruna Oberan i Mila Bauković iz Požege, Jelena Korov Ježić i Vlatka Kopić iz Donjeg Miholjca, i Nera Mamić iz Osijeka, objasnio je Ante Gelo, koji za predstojeću božićnu čaroliju potpisuje jedinstven aranžman za tradicionalnu “Svim na zemlji”.

image
Jelena Korov Ježić, Mila Bauković, Vlatka Kopić, Nera Mamić i Bruna Oberan
Danijel Soldo/Cropix

Bruna i Nera sudjelovale su na sjajnoj HRT-ovoj emisiji “A strana”, Vlatka i Jelena su se isprofilirale i u tamburaškoj glazbi, dok je Mila najviše okrenuta jazz izričaju. A veže ih i to što redovito nastupaju s Big Bandom Požega.

- Još važnija je činjenica da su to snimile s Big Bandom Požega, koji čine sve odreda mladi glazbenici koji su stasali upravo u tom orkestru, a ove godine ulaze u 10. godinu postojanja. Big Band Požega vodi glazbenik i moj veliki prijatelj Zvjezdan Marjanović, sjajan glazbenik i pedagog, ljubitelj dobre glazbe i svirke - napominje Gelo.

Taj orkestar čine polaznici glazbene škole, profesori i članovi gradske glazbe “Trenkovi panduri”, koji ponosno ističu da su uvijek među prva tri najbolja amaterska orkestra u Hrvatskoj. Big Band Požega ove godine planira izdavanje albuma obrada najljepših slavonskih pjesama, što je od velike važnosti za kulturnu baštinu toga kraja.

image
Zvjezdan Marjanović i Ante Gelo
Danijel Soldo/Cropix

Veliku potporu u svom radu ova raspjevana ekipa ima i od Glazbene škole Požega, na čelu s mladim ravnateljem Alenom Kovačevićem, koji je modernizirao školu. Mogu se pohvaliti novim klavirom Steinway & Sons, koji krasi sve najbolje koncertne dvorane svijeta, pa odnedavno i požešku, te novouređenu dvoranu za koncerte.

- Trenutačno je u našoj školi 550 učenika i 85 djelatnika. Najzastupljeniji su oni koji uče svirati klavir, gitaru, harmoniku i tamburu. No, čini se da je tako svugdje u Hrvatskoj. Naše zadovoljstvo tim je veće, jer smo unatoč krizi uspjeli održati sve koncerte i realizirati svu produkciju u polugodištu. Sve smo prenosili online, na najsofisticiraniji način koji postoji - ispričao je Kovačević.

image
Mila Bauković, Bruna Oberan, Jelena Korov Ježić, Vlatka Kopić i Nera Mamić
Danijel Soldo/Cropix

Škola također ima svoj bogato opremljen tonski studio, koji vodi Damjan Pirović, a pjesma “Svim na zemlji” upravo je tamo snimljena.

Pjesma je dobila i svoj spot koji ovih dana ima premijeru, a u kojoj sudjeluju vokalistice i mladi glazbenici, te ovim putem poručuju da svima žele mir i veselje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. veljača 2021 16:08