POTJERA U SPLITU

Pobjegao osumnjičeni ubojica, zadnji put viđen kod Turske kule, policija ima poruku za građane

Iako je na rukama imao lisice, uspio je nekako pobjeći, bježeći preko parkinga u blizini suda
Potjera za Branimirom Ćaletom
 Jakov Prkić/Cropix

Pravosudni policajci su pucali su u 12 sati i 10 minuta u zrak u blizini Županijskog suda u Splitu. Pucano je u znak upozorenja za Branimirom Ćaletom iz Vinovca u općini Marina kojemu se jutros sudilo zbog ubojstva Ukrajinke Ganne Kitaeve koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, javlja Slobodna Dalmacija.

Na sud je doveden s Bilica. Iako je na rukama imao lisice, uspio je nekako pobjeći, bježeći preko parkinga u blizini suda i to baš kada su ga htjeli uvesti u "maricu" pravosudne policije. Trenutno su angažirane sve snage da ga pronađu jer se sve ovo i događalo u blizini PU splitsko-dalmatinske kada je bilo puno ljudi u gradu i po okolnim štekatima.

Po dojavama građana, viđen je u blizini Turske kule. Najmanje 15 policajaca upravo pretražuje to područje, kroz šumu prema prostoru Brodosplita.

- Muškarac je odjeven majicu kratkih rukava na plavo-bijele pruge, jeans hlače i tenisice. Visok je oko 180 centimetara i slabije je tjelesne građe. Molimo građane ukoliko uoče navedenog muškarca da odmah obavijeste policiju na 192 - apeliraju iz splitske policije.

- Nakon što je rasprava završena pravosudni policajci su ga izveli izvan zgrade suda i prilikom ulaska u pravosudni kombi, optuženik za teško ubojstvo Branimir Ćaleta je pobjegao. Pucalo se u znak upozorenja. Uprava za zatvorski sustav je nadležna za sve daljnje informacije - kazao je Dinko Mešin, glasnogovornik županijskog suda.

Ćaleti je danas bilo suđenje za teško ubojstvo svoje tada godinu dana starije djevojke Ganne Kitaeve, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Optužnica ŽDO-a tereti Ćaletu, koji ima hrvatsko i slovačko državljanstvo (jer je rođen u Slovačkoj), da je 15. rujna 2013. godine bio u hostelu "Minora" u Dnjepropetrovsku zajedno s Gannom i to u sobi broj 102 koju je ona iznajmila i platila za njega kad joj je došao u posjet.



U periodu od 14.15 sati do 20 sati tog dana ju je, zbog ljubomore i kako bi je kaznio jer je zatrudnjela s drugim muškarcem te kako bi spriječio da rodi dijete i nastavi vezu s tim muškarcem, brutalno izudarao tupo-tvrdim predmetom najmanje četiri puta po licu.

Nakon toga ju je, stoji u optužnici, "neutvrđenim masivnim tupotvrdim predmetom s metalnom kontaktnom površinom" najvjerojatnije čekićem izudarao po glavi smrskavši joj lubanju i lice. Pritom je preminulo i nerođeno dijete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:56