PRETRES U VINKOVCIMA

Pogledajte kako je muž Gabrijele Žalac izgubio živce i prijetio novinaru: ‘Znam sve o vama!‘

Gospodine Hedl, kako ste? Kako ste?! Znam sve o vama, Hedl! Zapalite svijeću za Sisvete, govorio je Žalac

Marija Žalca policajci su uputili natrag u kuću

Nešto prije 12 sati iz obiteljske kuće u pratnji policijskih istražitelja izašao je suprug dana uhićene bivše ministrice Gabrijele Žalac koji je istražiteljima otvorio vrata tri automobila u njihovom vlasništvu kako bi se obavio pretres.

Zadržali su se vani nekih 5 minuta i nakon toga se vratili u kuću pri čemu je Mario Žalac ljutit i nezadovoljan zbog nazočnosti predstavnika medija uputio nekoliko rečenica u našem smjeru sarkastično nam se zahvaljujući što smo ispred njihove kuće.

Obratio se potom Telegramovom reporteru Dragi Hedlu. "Gospodine Hedl, kako ste? Kako ste?! Znam sve o vama, Hedl! Imate vi problem drugi. Zapalite svijeću za Sisvete", rekao je Žalac.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

Zatim je krenuo prema novinarima, ali su ga zaustavili policajci.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image

Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

HND: Podrška novinaru Hedlu kojem je prijetio suprug Gabrijele Žalac

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) izrazilo je u srijedu podršku svom članu i novinaru portala Telegram.hr Dragi Hedlu, kojem je tijekom obavljanja radnog zadatka prijetio Mario Žalac, suprug uhićene bivše ministrice Gabrijele Žalac.

Incident se dogodio u Vinkovcima kada su policajci počeli pretragu dva automobila ispred kuće bivše ministrice. U tom se trenutku pojavio Mario Žalac i na novinare počeo vikati: "Hvala vam svima", nakon čega se posebno obratio Hedlu riječima: "Gospodine Hedl, kako ste? Znam sve o vama, Hedl! Zapalite svijeću za Sisvete."

Budući da mu to očito nije bilo dovoljno krenuo je prema novinarima, ali ga je policija u tome spriječila, navodi HND u priopćenju.

HND osuđuje takvo ponašanje i još jednom poziva nadležne institucije da reagiraju na otvorene prijetnje novinarkama i novinarima. Hedl je nagrađivani novinar i istaknuti član HND-a društva, a bivša ministrica uhićena je upravo zbog afere o kojoj su pisali Hedl i kolege s portala Telegram.hr, kaže se u priopćenju.

"HND još jednom upozorava na atmosferu linča koja se stvara u društvu, a usmjerena je prema novinarima. Za nas je to neprihvatljivo i tražimo oštre sankcije za sve one koji verbalnim i fizičkim putem nasrću na naše kolege i kolegice, koji rade posao u interesu javnosti", upozorava u priopćenju predsjednik društva Hrvoje Zovko. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 11:32