BRILJANTNI RUMUNJI

Pogledajte nastup koji je doslovce rasplakao Maju Šuput i Martinu Tomičić: ‘Ovo je čarobno‘

Na pozornici su ovi lutkarski virtuozi, inače specijalizirani za lutkarske predstave za odrasle izveli dirljivu, ali i poučnu predstavu o djevojčici i psu
Maja Šuput
 Nova Tv

Među 11 novih kandidata koji su se žiriju i publici predstavili večeras u petoj epizodi popularnog showa Nove TV Supertalentu možda najupečatljivija bila je po mnogočemu neuobičajena lutkarska predstava skupine Lightwave theatrea.

image
Lightwave Theatre
Nova Tv

Na pozornici su ovi lutkarski virtuozi, inače specijalizirani za lutkarske predstave za odrasle izveli dirljivu, ali i poučnu predstavu o djevojčici i psu, te svojom izvedbom oduševili sve prisutne, ali i uspjeli rasplakati ženski dio žirija - Maju Šuput Tatarinov i Martinu Tomčić Moskaljov. Lightwave theatre u Supertalent su, kažu, došli sa željom da publici pokažu nešto drugačije i u tome su definitivno uspjeli. Naravno, osigurali su sva četiri glasa za prolaz dalje.

„Ovo je bilo izvrsno. Dvije članice žirija su uplakane, što znači da ste bili uspješni! Ja sam glumac i radim u lutkarskom kazalištu, stoga znam koliko je teško oživjeti lutke, ali također znam da se ponekad više emocija može izazvati lutkom nego glumcem. Lutkarstvo je nešto čarobno“, prokomentirao je Janko Popović Volarić.

image
Lightwave Theatre
Nova Tv

Lightwave Theatre inače dolaze iz Rumunjske, riječ je o nezavisnom kazalištu koje je već nastupalo po stranim inačicama showa od Velike Britanije, Njemačke, Turske i Bugarske a postoje već sedam godina. Tvrtku su 2013. osnovali Cristina Andreea ion i radijski voditelj Petru Stratulat. Najviše su uspjeha postigli nakon što su od rumunjskog pjesnika Iuliana Tanasea dobili pravo na adaptaciju njegovih knjiga, a predstavu temeljenu na njima izvode sa sedam lutaka u ljudskoj veličini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:05