BITKA ZA ZAGREB

Pogledajte što se događalo iza kulisa prve velike debate: ‘Da, bilo je i niskih udaraca...‘

Prvi je to put bilo da se na jednome mjestu okupilo sedam glavnih kandidata za Zagreb
Zagrljaj Škore i Škare-Ožbolt

SDP-ovac Joško Klisović prvi se jučer pojavio u hotelu Westin na sučeljavanju kandidata za zagrebačkog gradonačelnika koje je organizirao Jutarnji list.

Odmah za njim stigli su HDZ-ovac Davor Filipović i nezavisna kandidatkinja Vesna Škare Ožbolt, a potom i ostali - Tomislav Tomašević, čelnik političke platforme Možemo, Miroslav Škoro iz Domovinskog pokreta, Zvonimir Troskot iz Mosta, a zadnja je, upravo u trenutku kad se snimala zajednička fotografija, stigla i Jelena Pavičić Vukičević iz stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti.

Prvi je to put bilo da se na jednome mjestu okupilo sedam glavnih kandidata za Zagreb kako bi sučelili svoje programe i ideje o tome kako bi vodili metropolu u iduće četiri godine. U svim dosadašnjim istraživanjima, podsjetimo, uvjerljivo vodi Tomislav Tomašević iz Možemo, a ključno je pitanje tko će s njim ući u drugi krug, što se vidjelo i u samom sučeljavanju jer je već u drugom setu pitanja došlo do oštrih prepucavanja između Pavičić Vukičević, Klisovića, Filipovića, Škore…

Kandidati su na sučeljavanje stigli dobro raspoloženi. Pozdravili su se 'klasičnim korona pozdravom', u skladu s epidemiološkim preporukama. Spremno su pozirali fotografima za zajedničku fotografiju.

- Bilo je sitnih podbadanja, vidi se da je kampanja već žestoko počela, vidi se da je svakome od kandidata stalo do svakog glasa. Bilo je i niskih udaraca, ali mislim da su svi uspjeli reći što su htjeli svojim biračima, komentirala je debatu novinarka Jutarnjeg lista Ivanka Toma.

Napuštajući iscrpljujuću debatu koja je potrajala nešto manje od dva sata došlo je do 'bliskog susreta' dvoje kandidata. Vesna Škare Ožbolt i Miroslav Škoro srdačno su se zagrlili i pozdravili, do skorijeg viđenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:29