AKCIJA VATROGASACA

Požar na Marjanu je lokaliziran, policija privela jednu osobu na razgovor: ‘Prerano je za reći‘

Pojavila se i zasad neslužbena informacija da je požar podmetnut i da je uhićen piroman
 Duje Klarić/Cropix

Na splitskom Marjanu je oko 14.35 buknuo požar, a gradom su odjekivale sirene. Požar je nastao u blizini Zoološkog vrta na Marjanu, a zatim se proširio na 200 kvadrata niske trave i raslinja, piše Slobodna Dalmacija.

image
Duje Klarić/Cropix

Prema informacijama s terena, požar na Marjanu je oko 15 sati lokaliziran, a pojavila se i zasad neslužbena informacija da je požar podmetnut i da je uhićen piroman. Veća šteta je brzom intervencijom vatrogasaca spriječena.

Na terenu je, kako Slobodna Dalmacija doznaje od Maria Mikasa, zapovjednika splitskog JVP, izašlo osam vatrogasnih vozila i 22 vatrogasca.

image
Duje Klarić/Cropix

- Nema opasnosti od širenja požara, sve je pod kontrolom - kazao je zapovjednik Mikas.

image
Duje Klarić/Cropix

Sa snimki fotoreportera Cropixa Duje Klarića vidi se kako policija razgovara s jednom muškom osobom, traže da im pokaže šta ima u džepova te ga odvode.

Pitali smo u PU splitsko-dalmatinsku radi li se o osobi osumnjičenoj za podmetanje vatre.

- Mogu vam potvrditi da je u službene prostorije Prve policijske postaje dovedena osoba koja bi mogla imati saznanja o požaru. Preuranjeno je tvrditi kako se radi o osumnjičeniku - kaže nam Sanja Nazlić iz splitske policije.

Na fotografijama je vidljivo kako muškarac ima svježe ogrebotine po gležnjevima koje izgledaju kao da je hodao kroz nisko raslinje.

Marjan se čuva od požara tijekom cijele godine, a tijekom ljetnih mjeseci, točnije od 1. lipnja do konca rujna, nekad čak i duže, uvodi se pojačani protupožarni nadzor. Vatrogasci JVP grada Splita dežuraju intezivno na osmatračnici na vrhu Telegrin, na lokaciji 'Pet klupa' na Marangunićevom šetalištu, a u pogonu je i ophodno vozilo, tako da nije čudo što je požar brzo ugašen, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:09