‘ONI POSTOJE!‘

Prvo izdanje festivala posvećenog NLO-u u Roswellu: ‘Ne mogu to više skrivati, previše je dokaza‘

Roswell u Novom Meksiku središte je prvog festivala na kojem se skupljaju NLO-entuzijasti
Stotine posjetitelja došlo se fotografirati s maskotama lica izvanzemaljaca
 Patrick T. Fallon/Afp/Profimedia

Grad u saveznoj državi Novi Meksiko, Roswell, od ovog je ljeta dom festivalu neuobičajenih pojava - izvanzemaljaca.

Stotine posjetitelja iz, mahom južnih, saveznih država poput Arizone, Oklahome i Teksasa stigli su na trodnevni festival uživati u sadržajima posvećenima NLO-pojavama.

Među njima je i Daphne Riogas iz Teksasa, koja kaže kako "vjeruje da izvanzemaljci postoje."

"Možda ne postoje na našem planetu, ali sigurno ih ima na drugima", kazala je Daphne pritom vjerojatno misleći na različite sunčeve sustave.

S njom se složio i Tim Furnas iz Arizone koji želi da pitanje postojanja života na drugim planetima adresira i vlada. "Ne mogu to više skrivati. Previše je kamera, previše je dokaza. Vrijeme je da sad i oni to priznaju."

Festival je otvoren tjedan dana nakon što je američki Kongres objavio dugoočekivano izvješće Nacionalne obavještajne službe na kojem je radila i američka mornarica. Posebna radna jedinica analizirala je neuobičajene pojave u zračnom prostoru od 2004. godine, a od 144 takva incidenta samo jedno ima kredibilno objašnjenje. Bila je riječ o balonu koji se ispuhivao u letu. Ostali se ne mogu definitivno pripisati ničemu, zbog čega su entuzijasti sigurni da je riječ o izvanzemaljcima. Ipak, analitičari vjeruju da je riječ o tajnim naprednim tehnologijama i čudnim prirodnim pojavama. Bez obzira na nedostatak ovozemaljskog objašnjenja, izvješće ne potvrđuje postojanje izvanzemaljskog života.

Posjetiteljica festivala iz Teksasa, Julie Tarbutton sigurna je da za sve postoji logično objašnjenje na Zemlji. "Ne vjerujemo u izvanzemaljce, ne vjerujemo u NLO. Ali vjerujemo u zabavu! Zbog toga smo došli ovdje, kao obitelj."

Zbog kojeg god razloga posjetitelji došli, gradonačelnik Roswella Dennis Kintigh sretan je što su stigli. "Roswell je grad koji je usred ničega. Cijenimo one koji su nas posjetili, jer želja nam je da takvih bude što više. A naš moto je glasi - samo dođi, a vjeruj ako vjeruješ."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:48