ZAVRŠNO OBRAĆANJE

Puljak: ‘Ovo što HDZ radi je dno hrvatske politike. Količina laži i podmetanja je nezamisliva‘

Ivica Puljak i Bojan Ivošević završno su se obratili splitskim biračima
Ivica Puljak
 
 Nikola Vilic/Cropix

Kandidat Centra za gradonačelnika u Splitu Ivica Puljak i kandidat za dogradonačelnika Bojan Ivošević završno su se obratili splitskim biračima prije drugog kruga lokalnih izbora.

'Željeli smo poručiti, ovo što HDZ radi je dno hrvatske politike. Kada smo svi mislili da postoji dno, HDZ je otišao korak dalje. Količina laži, podmetanja i iskrivljavanja je nezamisliva za sve dobronamjerne ljude u ovom gradu. Ali tome će doći kraj jer su ih ljudi prozreli i znaju što je HDZ radio ovih godina.

Gospodine Mihanoviću, analizirali ste sve što smo rekli posljednjih 30 godina, svaki zarez, a vi ste jutros rekli da mog zamjenika treba poslati u instituciju zatvorenog tipa, znate li što to znači? Vi ste jučer koristili djecu za političku promociju, ali to nećete raditi sutra, građani će reći dosta', rekao je Puljak na početku, prenosi N1.

U nastavku je govorio Ivošević:

'Prije svega želim reći da je moja reakcija 2017. bila krajnje neprimjerena, ali i da nikada nikome neću dozvoliti da Hrvatsku i naš narod vrijeđa i govori da smo svi ustaše, to ovaj narod nikada nije bio. Gospodin Vice je riječi dotičnog gospodina stavio u moja usta i pokušao mene okriviti za to što je notorna laž.

'Grešku sam napravio i ispričao se, tu nema opravdanja. Vidjet ćemo koje stavove će drugi zastupati u budućnosti, a koje ja.

'Vlado Gotovac nam je poručio da čuvamo Hrvatsku. Ja poručujem ograđanima Split da sačuvamo Split. Ja se cijeli život borim protiv govora mržnje. Neću dopustiti da se insinuacije stavljaju ljudima u usta. Ovo je bila reakcija na poruku upućenu cijelom hrvatskom narodu. Ivošević se u gradu Splitu borio za židovsku zajednicu', kazao je Puljak.

'To je bilo neprimjereno, to je bila neprimjerena reakcija na optužbe da je cijeli hrvatski narod genocidan', dodao je, prenosi N1.

'HDZ je napravio najgoru moguću stvar, podcijenio je građane Splita. Građani znaju što je HDZ radio sve ove godine, i oni će im poručiti da je gotovo s kriminalom, korupcijom, namještanjem poslova. Građani će odlučiti da Grad Split postaje drugačiji grad', rekao je Puljak, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2022 08:35