SAJAM U MOSKVI

Ruska vojna industrija izložila sve najbolje što posjeduje: ‘SAD nas pokušava izgurati s tržišta‘

Međunarodni vojni forum u organizaciji ruskog ministarstva obrane privukao je gotovo 12 tisuća posjetitelja
Vojni sajam privukao je posjetitelje i izlagače iz petnaest zemalja
 Ramil Sitdikov/Sputnik/Profimedia

Petnaest zemalja s ukupno 1316 izlagača zakupilo je svoj izložbeni prostor na moskovskom Međunarodnom vojnom forumu "ARMY 2021". Forum, koji je ujedno i sajam, organizira rusko ministarstvo obrane, u cilju pojačavanja prodaje oružja i ostale vojne opreme iz vlastite proizvodnje.

Prema dostupnim podacima, navodi Barrons, lani je industrija oružja u Rusiji uprihodila između 50 i 55 milijardi dolara od inozemnih kupaca. Iako su svijet pogodile pandemija, a Rusiju dodatno i sankcije, važni ljudi u sektoru zadovoljni su brojevima.

"Činimo sve što je u našoj moći kako bismo zadržali i učvrstili našu poziciju unatič restrikcijama i pandemiji te nepoštenoj konkurenciji s kojom se stalno natječemo", kazao je Dmitri Šugajev, direktor Službe za vojno-tehničku suradnju Ruske Federacije.

"Naši suparnici - prvo i osnovno to su Sjedinjene Američke Države - pokušavaju nas izgurati s tradicionalno naših tržišta", dodao je Šugajev.

Sankcije koje spominje vezane su za one koje je SAD nametnuo članici NATO-a Turskoj, nakon što su od Rusije kupili obrambeni sustav S-400.

Na forumu koji traje tjedan dana sudjeluju različiti ministri i zamjenici ministara obrane, vojni eksperti i stratezi, šefovi zapovijednih grana, a oni su samo neki od 120 službenih delegacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:12