VIDEOINTERVJU

Selak Raspudić: ‘U Vukovaru ratni zločinci mirno šeću gradom‘ Matić: ‘Ne, oni žive u Beogradu, Irskoj...‘

Predrag Fred Matić joj odgovara da u Vukovaru nema ratnih zločinaca: ‘Ako je netko ostao neosuđen, taj šeće Novim Sadom ili Beogradom‘

Ivanka Toma; Predrag Fred Matić; Marija Selak Raspudić

 Screenshot/Jutarnji list

Bliži se 30 godina od vukovarske tragedije, a Boris Dežulović branitelje je doslovno podigao na noge zadnjom kolumnom objavljenom na portalu N1 televizije čiji naslov poručuje: "J... vas Vukovar!".

Međutim, vukovarski branitelj, bivši ministar, a sad SDP-ov europarlamentarac Predrag Fred Matić slaže se sa svime što je Dežulović napisao. Osim, kaže, s prostačkim naslovom.

- Domoljublje je postala najveća industrijska grana u Hrvatskoj i netko to debelo koristi, smatra Matić.

Matić kaže da je uvjeren kako je Radi Šerbedžiji zabranjeno pjevati u Vinkovcima u tjednu kad je pao Vukovar samo zato što je Srbin.

- To je užasavajuće, da se o tome govori nakon 30 godina.

Zastupnica iz Kluba Mosta, Marija Selak Raspudić, dijametralno je suprotnih stavova. Matića upozorava da će u Vukovaru biti nacionalne netrpeljivosti sve dok ratni zločinci mirno šeću gradom.

- Mnogi problemi nisu riješeni, nije riješeno pitanje nestalih. Zbog tih pitanja nacionalnost ostaje problem, a ne zato što je netko Srbin.

On joj odgovara da u Vukovaru nema ratnih zločinaca. Ako je netko ostao neosuđen, kaže, taj šeće Novim Sadom ili Beogradom.

U intervjuu su rekli što očekuju od susreta "zaraćenih" predsjednika Zorana Milanovića, premijera Andreja Plenkovića i ministra obrane Marija Banožića u Vukovaru, a Matić je imenovao osobu koju smatra krivcem za oduzimanje dostojanstva obilježavanju dana pada Vukovara i davanju počasti žrtvama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:24