DOMOVINSKI POKRET

Škoro i njegov tim u pratnji tamburaša predali liste za izbore, evo tko je sve na njima

‘Političkim protivnicima poručujem: izaberite stadion ili dvoranu, da se nađemo i razgovaramo pred narodom‘, rekao Škoro.
Miroslav Škoro, Hrvoje Zekanović, Ruža Tomašić, Zlatko Hasanbegović
 Damjan Tadic/Cropix

Nakon što je u subotu objavio imena nositelja lista, Miroslav Škoro i Domovinski pokret u nedjelju su Državnom izbornom povjerenstvu predali liste za parlamentarne izbore. Škoro je sa svojim timom na Markov trg stigao uz tamburaše, a u zgradu Hrvatskog sabora, u kojoj DIP zaprima kandidature, ušli su u podne.

- Svaki put se pred izbore pojavljuje jedan te isti igrokaz, jedni te isti ljudi. Mi poslije izbora nećemo biti treća opcija, nego prva i jedina opcija. Nećemo voditi prljavu kampanju, nećemo nikoga blatiti, prozivati bližu i daljnju rodbinu, mi svima u političkoj areni želimo puno sreće, a poslije izbora, ovom svetom zdanju Sabora napokon ćemo vratiti dignitet i ponos..., rekao je Škoro.

- Poručujem svojim političkim protivnicima, onima koji šalju poruku da se ja bojim sučeljavanja - pozivam vas da izaberete stadion ili sportsku dvoranu, da se nađemo i razgovaramo pred narodom, ako se to bojite napraviti u Hrvatskoj, može to biti u Frankfurtu, Münchenu, Dublinu, bilo gdje - pozivam vas da se suočimo, ali tamo vas neću čekati samo ja, nego sav hrvatski narod - i branitelji, majke, djeca, roditelji poginulih branitelja - rekao je Škoro.

Podsjetimo, Miroslav Škoro bit će na čelu liste druge izborne jedinice. U prvoj izbornoj jedinici listu će predvoditi Zlatko Hasanbegović, treću Davor Dretar, a četvrtu Vesna Vučemilović. Ivan Penava bit će nositelj u petoj izbornoj jedinici, a u šestoj Stjepo Bartulica. Sedmu će predvoditi Slaven Dobrović. Karla Korta bit će prva na listi u osmoj, a Hrvoje Zekanović u devetoj izbornoj jedinici. Desetu će nositi Ruža Tomašić.

U nastavku pogledajte sve kandidacijske liste, na kojima ima niz poznatih imena, uključujući Antu Prkačina, bivšu ministricu Bernardicu Rožman Juretić, komičara Željka Pervana, bivšeg HDZ-ovog ministra pravosuđa Bosiljka Mišetića, nekadašnjeg gradonačelnika Osijeka Krešimira Bubala, bivšu intendanticu zagrebačkog HNK Anu Lederer...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:39