OŠTRA RASPRAVA

Tomašević o temi koja je nenadano došla u fokus: ‘Toga nema u programu, ne znam odakle je to došlo‘

‘Znači, toga nema u programu, za početak. Ne znam ni kako je došlo do toga‘, rekao je čelnik platforme Možemo!
Miroslav Škoro; Tomislav Tomašević
 Goran Mehkek/Cropix

Tomislav Tomašević, čelnik platforme Možemo! i dobitnik 45,15 posto glasova u prvom krugu izbora za gradonačelnika Grada Zagreba, osvrnuo se tijekom sučeljavanja s kandidatom Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba Miroslavom Škorom, njegovim takmacem u drugom krugu izbora za prvog čovjek glavnog grada Hrvatske, na pitanje tzv. rodno neutralnih semafora.

- Znači, toga nema u programu, za početak. Ne znam ni kako je došlo do toga - rekao je Tomašević tijekom sučeljavanja koje je u petak organizirao Jutarnji list.

- Pretpostavljam da je došlo do toga što je netko vidio javnu rasvjetu na stanicama javnog prijevoza i u parkovima kako bi se žene osjećale sigurno kao da je nekako došlo do rodno osjetljivih semafora - pojasnio je čelnik Možemo!.

- Iako takvi (semafori), kao što ste vidjeli, postoje u Rijeci. Znači, da nije samo silueta muškarca... u prikazu, u piktogramu, ili ne znam kako, u slici, nego i žene, ali mi ne mislimo da je najbitniji problem koji sada trebamo raditi nakon izbora mijenjanjati semafore u gradu - zaključio je Tomašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 10:26