POŽAR U TRNSKOM

Trenutak kada je buktinja počela gutati stanove: ‘Počela su pucati stakla, nastala je panika...‘

Neki susjedi u stanovima imaju plinske boce - rekla je stanarka zgrade u Trnskom
Požar u Trnskom
 Snimio čitatelj

Nešto prije podneva Novim Zagrebom su odijekivali sirene vatrogasnih vozila. U naselju Trnsko, na kućnom broju 20, pod nerazjašnjenim okolnostima došlo je do velikog požara i vatrogasci se još uvijek bore s buktinjom. Također, vatrogasci su evakuirali stanare...

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

- Netko od susjeda je trčeći po stubištu vikao da izlazimo napolje jer da gori na gornjim katovima i da ne silazimo liftom. Prestravili smo se i taman smo tada čuli vatrogasne sirene. Vatrogasci su vrlo brzo u košari na njihovim autoljestvama se podigli i počeli gasiti s vanjske strane. Nismo znali razmjer buktinje sve dok se nismo spustili dolje pred zgradu i gledali intervenciju gašenja. Načuli smo da su neki od susjeda ostali zarobljeni na katovima iznad jer se više od dima nisu uspijevali spustiti po stepenicama niti izaći van - kaže za Jutarnji list jedna stanarka zgrade.

image
Goran Mehkek/Cropix

Druga se osvrnula da užas koji je uslijedio dok su trčali po stepenicama.

- Počela su pucati stakla po stubištu pa smo strahovali da se ne ozlijedimo. Nastala je neviđena panika jer nismo znali kod koga gori a niti hoće li možda doći do eksplozije. Neki susjedi u stanovima imaju plinske boce - dodaje druga susjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:14