ISTRAGA U TIJEKU

U Solinu pretučena 62-godišnjakinja: Priveden susjed koji se vratio s psihijatrijskog liječenja

Nakon što je provalio u stan 62-godišnjakinje izudarao ju je rukama i nogama
 Robert Fajt/Cropix

Jutros oko šest sati u stanu u ulici Petra Krešimira IV 35 u Solinu pronađena je ozlijeđena 62-godišnja Matija A. koja je živjela sama u stanu nakon smrti muža. Prevezena je u splitsku bolnicu na pružanje liječničke pomoći, piše Slobodna Dalmacija.

U policijsku postaju priveden je muškarac u vidno rastrojenom stanju i trenutno se nalazi na ispitivanju. Kako neslužbeno doznajemo radi se o susjedu napadnute 62-godišnjakinje koji je bio prvi susjed napadnute.

On je jutros provalio u stan svoje susjede koji se nalazi u prizemlju zgrade, a na vratima su vidljivi tragovi udaraca. Nakon što je provalio izudarao ju je rukama i nogama nanijevši joj teške tjelesne ozljede, a na mjestu događaja nije pronađeno nikakvo oružje pa se čini da nikakvo oružje nije koristio.

Prema informacijama od susjeda radi se o muškarcu Toniju R. koji se nedavno vratio s psihijatrijskog liječenja, a star je četrdesetak godina.

Nakon što je hitna pomoć odvezla nesretnu ženu policija je na ulazna vrata stana stavila bijelu plahtu tako da se ne može doći do mjesta napada, ali doznajemo da je stan prepun krvi i da je prizor užasan.

Sličan se događaj u Solinu dogodio u siječnju 2019. godine za koji se i sada sudi Luki Juretiću, 26-godišnjaku iz Solina koji je na jučerašnjem suđenju rekao da se toga ne sjeća. Sudi mu se za teško ubojstvo i pokušaj ubojstva iz koristoljublja jer je koristeći njihovu nemoć zbog poznih godina udarcima batom i ubodnim nožem ubio 92-godišnjeg Vicenca Uvodića i pokušao ubiti njegovu 87-godišnju suprugu Senku. Prijeti mu do 50 godina zatvora.

Kriminalistička istraga koja je u tijeku otkrit će koji je bio motiv napada, a naši će reporteri i dalje izvještavati s terena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:03