OBILNA OBORINA

U Županji se otklanjaju posljedice nevremena: ‘Pale su 183 litre kiše, radili smo do 5 sati ujutro‘

‘Očekivali smo i veće poteškoće s obzirom na tu količinu oborina‘, kaže zapovjednik županjske JVP Vladimir Balentović
Potop u Županji
 Snimio čitatelj

Nakon jakog nevremena koje je u ponedjeljak navečer pogodilo grad Županju, kada su zbog velike količine oborina bili poplavljeni mnogi dijelovi grada, situacija je u utorak povoljnija jer je kiša prestala, a i dalje se otklanjaju posljedice nevremena.

"U prvom i drugom valu pale su 183 litre kiše po četvornom metru i očekivali smo i veće poteškoće s obzirom na tu količinu oborina. Naši ljudi radili su jutros do pet sati, a nastavljamo i dalje kako bi otklonili sve posljedice ovoga potopa koji nas je zadesio", rekao je zapovjednik županjske javne vatrogasne postrojbe (JVP) Vladimir Balentović.

Dodao je kako je najteža situacija bila u predjelu grada Mlaka, u ulici Dr. Franje Račkog, Osječkoj te Baruna Trenka dok neki dijelovi grada nisu bili toliko ugroženi.

U jakom naletu velikih količina kiše koja je počela padati oko 18 sati poplavljene su brojne županjske ulice, a mnogim Županjcima voda je počela ulaziti i u kuće te podrume.

"Radili smo neprekidno na terenu, a u pomoć su nam došli i pripadnici DVD-a iz Cerne, Štitara i Gradišta, nas ukupno 55 vatrogasaca", rekao je Balentović dodajući kako je u utorak situacija puno povoljnija jer je kiša prestala i voda se već dobrim dijelom povukla, a na ruku ide i vremenska prognoza bez daljnjih oborina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:35