TRAGEDIJA U MRACLINU

Vatrogasci rezali sjedalo kako bi izvukli vozača, otkriveno i koliko je promila u krvi imao

Dvadesetogodišnji vozač koji je usmrtio djelatnika HAC-a, ima višestruke teške ozljede, no nije životno ugrožen
 Goran Mehkek/Cropix

Dvadesetogodišnji vozač koji je u teškoj prometnoj nesreći u subotu ujutro na naplatnoj postaji HAC-a u Mraclinu usmrtio djelatnika HAC-a, ima višestruke teške ozljede, no nije životno ugrožen, a budući je pozitivan na koronavirus, na liječenju je u KB Dubrava.

Vozač Ima kontuzije i subduralni hematom mozga, koji u ovom momentu ne zahtijeva akutno neurokirurško liječenje, ima obostrane kontuzije pluća i složene prijelome obaju donjih ekstremiteta koji će zahtijevati vjerojatno kirurško liječenje, rekao je u Dnevniku HTV-a dr. Mislav Rakić iz KB Dubrava.

HTV neslužbeno doznaje da je 20-godišnji vozač imao 1,8 promila alkohola u krvi.

Policija ne otkriva detalje jer još traje kriminalističko istraživanje, utvrđivanje svih okolnosti i pravno relevantnih činjenica.

Teška prometna nesreća dogodila se u subotu oko 5,30 sati na HAC-ovoj naplatnoj postaji Mraclin kod Velike Gorice. Automobil kojim je upravljao 20-godišnji vozač vrlo velikom brzinom se zabio u zgradu uz naplatnu postaju. Probio je nekoliko zidova i usmrtio 53-godišnjeg djelatnika Hrvatskih autocesta (HAC) koji je bio u zgradi. Automobil je doslovno uletio u HAC-ov objekt.

"U 5,25 došlo je do naleta jednog vozila velikom brzinom u upravnu kućicu Hrvatskih autocesta kojom prilikom je jedan djelatnik HAC-a smrtno stradao", opisala je što se dogodilo Sanja Dlačić Jakovina, općinska državna odvjetnica u Velikoj Gorici.

Ivan Ribičić, direktor Sektora za naplatu cestarine HAC-a, kaže kako se sve dogodilo u po njemu čudnim okolnostima, pri zasigurno velikoj brzini.

"S obzirom na to da je traka do objekta bila zatvorena za promet. ... Izravno, kroz zid debljine 40 centimetara, unutra je razbio još tri zida", kazao je Ribičić. Dodaje kako je najgore što je pri tom smrtno stradao njihov 53-godišnji zaposlenik, dugogodišnji djelatnik HAC-a.

Vatrogasci koji su 20-godišnjeg vozača izvukli iz smrskanog automobila kažu kako je to bila teška intervencija.

"Nakon što smo uklonili vrata vozača, morali smo i odrezati sjedalo vozača i pomaknuti ga unazad jer naletom na objekt jednostavno su motor i armatura, volan, stisnuli noge vozaču i nismo ga mogli osloboditi na drugačiji način", rekao je Ivica Maceković, v. d. zapovjednika JVP-a Grada Velike Gorice.

Ministar Butković: Izražavam duboko žaljenje i sućut obitelji djelatnika HAC-a

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izrazio je duboko žaljenje zbog tog tragičnog događaja i sućut obitelji djelatnika HAC-a.

"U povodu teške prometne nesreće koja se dogodila rano ujutro na naplatnoj postaji Mraclin, na autocesti A11 Zagreb - Sisak, izražavam duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja i sućut obitelji djelatnika Hrvatskih autocesta", napisao je ranije danas na svom Facebooku ministar Butković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:54