IZBORI, PA REFORME?

Vili Beroš o jučerašnjoj burnoj sjednici: ‘Nikada mi to nije rekao, imate čudno viđenje rasprave‘

Novinari su pitali je li mu premijer zaista rekao da se neće baviti reformom zdravstva prije lokalnih izbora
 Ronald Gorsic /cropix

Ministar Vili Beroš na konferenciji za novinare upitan je što se točno to dogodilo na jučerašnjem odboru za zdravstvo, pa čak mu je postavljeno izravno pitanje je li istina da je optužio Plenkovića da je prijedlog reforme zdravstva na čekanju zbog lokalnih izbora.

- To je jedno čudno viđenje jučerašnje rasprave. Srećom, mislim da je ona snimana i da su podaci javno dostupni. Kada je riječ o nerazumijevanju ministra Marića i mene, nisam osjetio da me on proziva ili da smo u nesuglasicama. Riješili smo ovaj veliki problem kako se ranije nije rješavao. Dobro surađujemo i razumijemo se, a posebno se razumijemo da je potrebna reforma hrvatskog zdravstvenog sustava. Ako se reforma zdravstvenog sustava ne provede, bit će kriv isključivo ministar zdravstva. Na više kolosijeka bih se osjećao krivim ako reforme barem ne započnu. Istina je da smo do sada imali nekoliko radnih verzija prijedloga svih mjera koje preporučuju stručne službe - rekao Beroš i počeo sipati bombone iz usta na spomen Plenkovića i Marića.

- Nisam osjetio kritiku Marića. Njemu i premijeru samo mogu izraziti duboku zahvalnost. Ne tražim ispriku niti se vadim na premijera ako ne dođe do inicijacija i provedbe reformi, bit ću kriv isključivo ja, dodao je Beroš.

Novinari su pitali je li mu premijer zaista rekao da se neće baviti reformom zdravstva prije lokalnih izbora.

- Ako pogledate snimku, čut ćete da sam rekao da se reforme pripremaju za prikladno vrijeme, a to definitivno nije vrijeme nakon izbora. Politika funkcionira tako, kada dolazi vrijeme demokratskog procesa, veći iskoraci se moraju raditi u mirnije vrijeme koje nije opterećeno tim temama i dilemama. Aluzija da se čeka da prođu izbori može imati konotaciju da se nešto nepovoljno sprema. Ne. Neće biti redukcije prava hrvatskih osiguranika. Nikad mi to premijer nije rekao, niti to mogu zaključiti iz svakodnevnih razgovora s njim. Zahvaljujem mu. Svi su svjesni zbog ove krize važnosti zdravstvenog sustava i sada se drugačije razmišlja o potrebi održavanja istog kao prije nekoliko godina, kaže Beroš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:18