KLISOVIĆ U BRIEFINGU

‘Vjerujem da će SDP i Možemo! ostvariti dobar rezultat, a evo o čemu pričam s kumom Milanovićem‘

Ako Tomašević postane gradonačelnik, Klisović je, kaže, spreman biti jedan od kandidata za predsjednika zagrebačke Gradske skupštine
Joško Klisović u Briefingu
 screenshot

Vjerujem da će SDP, čiju ću listu ja nositi, i Možemo! ostvariti dobar rezultat na izborima u Zagrebu i da će na temelju postizbornog dogovora te dvije stranke imati većinu u Gradskoj skupštini, a da ću ja biti gradonačelnik. U tom slučaju bih gospodina Tomislava Tomaševića rado vidio na mjestu predsjednika Skupštine“, otkriva u emisiji Briefing u studiju Hanza Medije kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika Joško Klisović.

Ako situacija bude obrnuta i Tomašević postane gradonačelnik, Klisović je, kaže, spreman biti jedan od kandidata za predsjednika zagrebačke Gradske skupštine.

Ako postane gradonačelnik, jedan će mu zamjenik biti Renato Petek koji nije član SDP-a jer želi biti otvoren i za kvalitetne nestranačke ljude. Ističe kako bi htio da mu drugi zamjenik, odnosno zamjenica bude ženska osoba kako bi imao spolnu ravnopravnost do koje jako drži i želi pokazati da to nisu prazne riječi.

„To ćemo vidjeti. Objavit ću kada stvari budu do kraja dovedene“, odgovara Klisović na pitanje čuva li dogradonačelničko mjesto za Mirelu Holy.

Njegov slogan „Mirni čovjek Zagreba“ su, kaže, smislili profesionalci, a za sebe smatra da nije osoba koja u stresnim situacijama širi paniku nego postupa i odluke donosi mirno, staloženo i hladnokrvno. To je, dodaje, kombinacija njegovog urođenog karaktera i životnog iskustva kroz koje je shvatio da oni koji se drugima nameću i busaju u prsa zapravo mnogo zuje, a daju malo meda.

„Nisam ja kum Zoranu Milanoviću nego on meni. Oženio sam se 1994. godine kada su mnogi moji prijatelji bili na ratištu ili na studiju ili radu u inozemstvu. Milanović i ja smo sjedili zajedno u sobi u Ministarstvu vanjskih poslova. Nismo se dugo poznavali, ali smo pričali o svemu i svačemu. Bili su to interesantni razgovori. U jednom trenu sam ga pitao bi li mi bio kum na vjenčanju i on je pristao. Nakon toga je on otišao u Bruxelles na mandat u NATO, a kada se on vratio u Zagreb ja sam otišao u New York u Ujedinjene narode. Tako su nam se putevi razilazili dok se nakon niza godina nismo opet našli zajedno u Zagrebu i od tada smo redovito u kontaktu“, govori Klisović i priznaje kako su on i Zoran Milanović zapravo prvo postali kumovi, pa tek onda pravi, čvrsti prijatelji.

Dodaje da se danas čuju telefonom i vide koliko Milanoviću kao šefu države to vrijeme dopušta.

„Jedanput ili dvaput smo Milanović razgovarali o mojoj kandidaturi za gradonačelnika, no nije se htio miješati u moju odluku da uđem u ovu ozbiljnu političku borbu. On se nije htio baviti kadroviranjem u SDP-u“, zaključuje Klisović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:28