SANACIJA U TIJEKU

Zbog novog puknuća vrelovoda neki novozagrebački kvartovi ostali bez tople vode

Razlog puknuća je činjenica da se u vrelovodni šaht izlijevaju oborinske vode pomiješane sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici
Trg Ivana Mestrovica, Zapruđe.
 
 Damir Krajac/Cropix

Zbog sanacije puknuća magistralnog vrelovoda u šahtu na Trgu Ivana Meštrovića u Zapruđu, u novozagrebačkim naseljima Utrine, Travno, Dugave, Sloboština i Jakuševec od 9 sati do kasnih večernjih sati privremeno će biti obustavljena isporuka toplinske energije za pripremu tople vode.

Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuće u što kraćem roku sanira te mole krajnje kupce za strpljenje i razumijevanje.

image
Damir Krajac/Cropix

Razlog puknuća magistralnog cjevovoda je činjenica da se u vrelovodni šaht izlijevaju oborinske vode pomiješane sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici, što uzrokuje koroziju i pucanje cijevi, pojasnili su iz HEP Toplinarstva.

HEP-Toplinarstvo je već pokrenulo izradu dokumentacije za projekt modernizacije šahtova, kojim će biti obuhvaćen i šaht na Trgu Ivana Meštrovića, a radovi će se provesti tijekom sljedeće godine, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2022 15:15